#WijZijnLimburg: Beste Hans

#WijZijnLimburg: Beste Hans

Jos Jacobs uit Leunen kon lange tijd vrijwel niet lezen of schrijven. Hij deed alles mondeling. Het was zijn geheim.

Hij beheerde de sporthallen, en werkte als bode. Totdat hij zijn geheim niet langer voor zich kon houden. Hij ging naar de Nederlandse les voor ouderen. En hij vertelde zijn collega's dat hij een probleem had met schrijven. Die konden het niet geloven. "Er ging een wereld voor mij open", zegt Jos. "Ik ben blij dat ik het gedaan heb. Nu help ik andere ouderen om die stap te zetten."

In Venray werkte Jos met de huidige gedeputeerde Hans Teunissen. Jos schrijft Hans een brief. Als inspiratie voor mensen die met hetzelfde geheim worstelen als Jos vroeger.

Jos Jacobs is genomineerd als Taalheld van Nederland. Op 24 januari blijkt in de koninklijke schouwburg in Den Haag of Jos wint. Hij kan een cheque krijgen ter waarde van 2500 euro, die besteed moet worden aan de aanpak van laaggeletterdheid. Maar misschien is de brief van Jos aan gedeputeerde Hans Teunissen wel veel effectiever.

#WijZijnLimburg

Hoe kun je Limburgers inspireren en hoe kun je de provincie beter maken? Dat is de achterliggende gedachte van de serie #WijZijnLimburg.
Door het vertellen van persoonlijke verhalen, wil deze serie nieuwe, verrassende initiatieven belichten.
Wij Zijn Limburg is een samenwerking van L1 met de Provincie Limburg en De Vereniging Limburg.

Meer video's en informatie vind je op L1.nl/WijZijnLimburg

Logo 1Limburg

Programma's