Genomineerden MKB L1mburg Prijs bekend

Genomineerden MKB L1mburg Prijs bekend

Ook dit jaar organiseert ondernemersorganisatie MKB Limburg in samenwerking met L1 de uitreiking van deze prijs. Het gaat om bedrijven die maatschappelijke meerwaarde bieden.

Het motto van de MKB L1mburg Prijs is: van winst naar waarde. Bij ondernemen moet het niet alleen gaan om een goed verdienmodel, zo is de gedachte achter de prijs.

De winnaar zal bekend gemaakt worden in een live tv-uitzending op 12 juni.

Naast de titel en de roem ontvangt het winnende bedrijf ook nog eens € 10.000,- advertentietegoed bij L1 én een kunstwerk van Chris Gadiot. Onderstaand de video's waarmee de bedrijven zich presenteren. Tot 28 april kon er worden gestemd op onderstaande bedrijven, waarna een jury een definitieve top 3 kiest op basis van het aantal stemmen en enkele jurycriteria. Deze top 3 zal in aanloop naar 12 juni bekend gemaakt worden via de kanalen van L1.

ACS Cleaning

De missie van ACS Cleaning in Venlo is 'samenwerken aan een schone wereld'. Deze missie wordt onder andere ten uitvoer gebracht door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven.

Medewerkers worden op meerdere gebieden ondersteund om zich zo goed mogelijk te kunnen ontplooien. Binnen ACS staat ook gezondheid hoog in het vaandel, door middel van kleine dingen zoals groente en fruit in de kantine en projecten om kennis over gezondheid en bewustwording onder de medewerkers te vergroten. Door een bijenvriendelijke tuin en een voedselbos op eigen terrein draagt ACS bij aan flora en fauna en creëert men een oase waar medewerkers zich kunnen bezinnen en terugtrekken.

Beej Benders

Beej Benders in Venlo is een nieuw concept dat is voortgekomen uit kennis en ervaring binnen de supermarktbranche. Met zijn pr ducten wil Beej Benders mensen meer kennis laten maken met het regionale aanbod.

Klanten kunnen genieten van een belevingsconcept rondom eten en drinken met producten van lokale leveranciers. Samenwerking met andere ondernemers en leveranciers uit de regio staat hoog in het vaandel. Het personeelsbestand van Beej Benders is heel divers: jong en oud, arbeidsmigranten, studenten nationaal en internationaal. Daarbij krijgen ook mensen met een beperking een kans om in het arbeidsproces aan te sluiten.

Blanche Dael

Maison Blanche Dael is een van de oudste winkels in de binnenstad van Maastricht, gespecialiseerd in het ambacht van het branden van koffie en pinda's. Het bedrijf heeft een eigen horecabranderij, een webshop en sinds 2000 een eigen keten van espressobars onder de naam Coffeelovers.

Binnen Blanche Dael is veel aandacht voor duurzaam en eerlijk zakendoen binnen de koffieketen. De maatschappelijke betrokkenheid in binnen- en buitenland is groot. Alle bedrijfskeuzes zijn gebaseerd op betrokken ondernemen, van het bieden van kansen aan medewerkers met een achterstand op de arbeidsmarkt en het verduurzamen van verpakkings- en transportmiddelen tot actieve deelname aan samenwerkingsverbanden ter versterking van de regio.

Blue Berrie Hill

Gezondheid is het beste dat je jezelf en een ander kunt geven. Blue Berrie Hill in Broekhuizenheeft een geheel eigen kijk op de branche en deelt zijn passie en trots voor de blauwe bes actief met de buitenwereld.

Gezondheid is veel meer dan alleen vitaminen, mineralen en antioxidanten. Gezondheid is volgens het bedrijf ook genieten van smaak, lekker buiten zijn, actief bewegen, elkaar ontmoeten, samen ontdekken en inspireren. Bij het runnen van het bedrijf staat milieuvriendelijkheid voorop; de 5 miljoen bijen van Blue Berrie Hill bestuiven de blauwe bessenbloesem. Samenwerking met de natuur is onderdeel van het bedrijfsproces; in alle processen wordt de natuur voorop gesteld.

​Emma Safety Footwear

EMMA Safety Footwear in Kerkrade is feitelijk het oudste SW-bedrijf (1931) van Nederland. Het bedrijf kenmerkt zich vanaf de oprichting door een heel divers personeelsbestand en biedt ruimte aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Onlangs lanceerde EMMA de eerste circulaire veiligheidsschoen ter wereld. Oude schoenen kunnen worden ingeleverd en dienen als grondstof voor nieuwe. Ook is EMMA initiatiefnemer van The Positive Footprint, een beweging die binnen de veiligheidsbranche streeft naar transparante productie, een circulaire economie en een positieve impact op mens en planeet.

Boomkwekerij Fleuren

Boomkwekerij Fleuren in Baarlo kweekt al bijna 100 jaar appel-, peren- en kersenbomen op. De bomen van Fleuren zijn wereldwijd bekend. Daarnaast heeft het bedrijf faam verworven door zijn vele innovaties, zoals de 'knipboom', de 3K-boom en de minitree (kleine, smalle fruitboompjes voor het creëren van een fruithaag).

Boomkwekerij Fleuren staat voor vernieuwing in de vruchtbomenbranche en inspireert graag jonge professionals. Mede daarom is het bedrijf ook partner van bijvoorbeeld de HAS Hogeschool. Daarnaast krijgen ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans in het familiebedrijf.

Tuincentrum Leurs

De kenmerkende tulpvormige piramide van Tuincentrum Leurs in Venlo staat bekend bij de jaarlijks 1.200.000 Nederlandse en Duitse klanten. Binnen het tuincentrum vindt samenwerking waar mogelijk plaats met lokale leveranciers.

Ook hecht Leurs grote waarde aan maatschappelijke aspecten. Bij de laatste verbouwing is gekeken naar maatschappelijke draagkracht, duurzaamheid en innovatie en met het oog hierop zijn 1600 zonnepanelen neergelegd. Leurs kenmerkt zich verder door het personeelsbeleid, waarin ruimte is voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

Re Use Materials

Re Use Materials in Heerlen voert gebouwinventarisaties uit om bouwprocessen circulair in te richten. Daarbij werkt het bureau zelf met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en zoekt samenwerking met sociale ondernemingen in de regio.

Bovendien is Re Use Materials ontwikkelaar van Cirdax, een materialen managementsysteem. Deze softwarebundeling van praktisch toepasbare hulpmiddelen en methodieken maakt het mogelijk om bijvoorbeeld hergebruik van materialen te bevorderen, te ontwerpen met bestaande materialen, resultaten te analyseren/rapporteren, CO2 impact te berekenen en circulariteit meetbaar te maken. De omslag naar een circulaire economie blijft niet bij woorden maar wordt concreet gemaakt.


De stembus is gesloten.

L1mburg Centraal - 3 augustus 2020

L1mburg Centraal - 3 augustus 2020

L1mburg Centraal: Martijn Wismans nieuwe algemeen directeur Roda JC

L1mburg Centraal: Martijn Wismans nieuwe algemeen directeur Roda JC

L1mburg Centraal: kelderramen vertellen over pandemie in Nederweert in 1779

L1mburg Centraal: kelderramen vertellen over pandemie in Nederweert in 1779

L1mburg Centraal: Toverland vindt anderhalve meter niet meer nodig

L1mburg Centraal: Toverland vindt anderhalve meter niet meer nodig

L1mburg Centraal: met gelakte nagels op kasseien: ladies only wielerclinic

L1mburg Centraal: met gelakte nagels op kasseien: ladies only wielerclinic

L1mburg Centraal: speciaalzaken doen goede zaken

L1mburg Centraal: speciaalzaken doen goede zaken

Logo 1Limburg

Minder Limburgers laten zich testen op corona

Minder Limburgers laten zich testen op corona

Het aantal Limburgers dat zich heeft laten testen op het coronavirus, ligt een stuk lager dan de week ervoor. Van maandag 27 juli tot en met zondag 2 augustus zijn 3.854 Limburgers naar een testlocatie van de GGD gegaan voor een controle.

Programma's