'Wethouder hield info miljoenentekort Floriade achter'

'Wethouder hield info miljoenentekort Floriade achter'

De meeste partijen in de gemeenteraad van Venray vinden dat wethouder Jan Loonen van het CDA belangrijke informatie rond het miljoenentekort bij de Floriade heeft achtergehouden.

Dat bleek maandagavond tijdens een extra raadsvergadering. Onlangs werd bekend dat de Floriade een tekort heeft van 9 miljoen euro.

Volgens de wethouder die ook in het Floriade-bestuur zat, was hij gebonden aan geheimhouding. Het is nog onduidelijk wat nu de politieke consequenties zijn.


Volgens Loonen is er alleen sprake van bonus voor directievan de floriade bij positief resultaat. Beide directieleden zouden in totaal 2 ton krijgen bovenop hun jaarsalaris van 5 ton samen.

De Floriade draaide een tekort van 9 miljoen. Voorzitter van de 5 Floriadegemeenten, Antoine Scholten, zei eerder dat het ongepast was als er een bonus uitgekeerd zou worden.

 

Logo 1Limburg

1Lunch: Politie helpt naakte verwarde vrouw

1Lunch: Politie helpt naakte verwarde vrouw

Gemeente Maastricht en ondernemingsraad voor de rechter, Rabobank accepteert per direct geen betaald voetbalorganisaties meer als nieuwe klant en het 'maaien' van de Roer en de Maas is weer begonnen. Dit en meer in onze 1Lunch.

Stemmen op Chantal: stembus Televizier-Ring geopend

Stemmen op Chantal: stembus Televizier-Ring geopend

Televisiekijkend Nederland kan vanaf dinsdagochtend bepalen welke drie programma's op 9 oktober overblijven in de strijd om de Gouden Televizier-Ring. Er kan onder andere gestemd worden op All Together Now van presentatrice Chantal Janzen.

Programma's