Weinig animo bij bedrijven voor participatiewet

Weinig animo bij bedrijven voor participatiewet

Bedrijven zitten niet te wachten op mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit onderzoek van het UWV.

Twee op de drie bedrijven die nu geen arbeidsgehandicapten in dienst hebben staan niet open voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Met de komst van de participatiewet moeten er duizenden banen gecreëerd worden voor bijvoorbeeld arbeidsgehandicapten en langdurig werklozen. Bedrijven zien te veel beren op de weg bij het aannemen van dat personeel.

Sociale werkvoorziening
Sociale werkvoorzieningsbedrijven zoals Westrom in Roermond en MTB in Maastricht zien de garantiebanen als een nieuwe kans. Door de invoering van de participatiewet raken die bedrijven de komende jaren veel mensen kwijt. De Wsw, de Wet sociale werkvoorziening, verdwijnt. Mensen die nu werken bij bijvoorbeeld de WAA, Westrom, MTB of WOZL kunnen daar blijven maar er komen geen nieuwe mensen bij in die regeling. Die plekken willen de sociale werkvoorzieningsbedrijven opvullen door de garantiebanen.

L1 besteedt deze week aandacht aan de invoering van de participatiewet. Iedere dag in het L1NWS een verhaal over de nieuwe wet op het gebied van werken inkomen.

Meer
Kijk ook naar:
- Venlo brengt decentralisaties samen
- Toekomst sociale werkvoorziening onzeker
- Nog veel vragen over participatiewet

Logo 1Limburg

Programma's