Weet wat je vergeet genomineerd voor journalistieke prijs

Weet wat je vergeet genomineerd voor journalistieke prijs

Het L1-programma 'Weet wat je vergeet' is genomineerd voor de Regiohelden Awards. De nominatie voor de journalistieke prijs is in de categorie 'de beeldvanger', waarbij wordt gekeken naar het meest onderhoudend, origineel en boeiend beeld.
Het programma over dementie "is een relevant onderwerp waar veel mensen mee te maken krijgen. Dat wordt hier vanuit een verrassend perspectief belicht", volgens de vakjury.

'Weet wat je vergeet'

In het programma 'Weet wat je vergeet' ervaren gezonde mensen aan den levende lijve wat dementie met hun doet, door middel van hypnose. Hypnotiseur Jos Claus brengt de gasten onder hypnose en blokkeert bepaalde herinneringen. "Hypnose is een uitstekend middel om gezonde mensen te laten ervaren wat je voelt en beleeft als je dementerend bent", zegt Claus. Zo is in het programma onder meer te zien hoe een gehypnotiseerde zangeres Suzan Seegers zich nauwelijks iets kan herinneren van haar rol in de musical Dagboek van een Herdershond.

Regiohelden Awards

De Regiohelden Awards, voorheen bekend als de NL Awards, zijn de jaarlijkse prijzen voor de beste producties van de alle dertien Nederlandse regionale omroepen. De vakjury bestaat uit tien mensen uit de mediawereld met verschillende expertises, van verschillende landelijke en regionale en lokale nieuwsorganisaties. Er zijn zes nominatiecategorieën waar naast beeld ook ook gekeken wordt naar beste eigen nieuwsverhaal, vorm, audioverhaal, nieuw talent, documentaire en innovatie/vernieuwing. Naast L1, zijn programma's van Omroep Brabant en Omroep West genomineerd in de categorie 'beeldvanger'.

De crew van Weet wat je vergeet
De crew van Weet wat je vergeet

Samenwerken

De Awards onderstrepen de vakkennis bij de genomineerde omroepen en het aangaan van samenwerkingen, om de verhalen die ze vertellen nog sterker te maken. "Sommige verhalen wil je van de daken schreeuwen, die verdienen een groter podium", aldus de jury bij de bekendmaking van de genomineerden voor de Regiohelden Awards.

Op donderdag 20 april worden de winnaars van de verschillende Awards bekend gemaakt tijdens Regiohelden, het festival voor regionale journalistiek. Dan wordt ook duidelijk welke inzending de Gouden Regiohelden Award wint.

Bekijk alle afleveringen

Bekijk hier aflevering 1

Bekijk hier aflevering 2

Bekijk hier aflevering 3

Bekijk hier de afsluitende liveshow

Volg en deel L1 op social media

Volg L1 op onderstaande kanalen en deel jouw moment met #LiefdevoorLimburg.

Natuur en Zo - 1 april 2023

Natuur en Zo - 1 april 2023

L1mburg Centraal - 1 april 2023

L1mburg Centraal - 1 april 2023

Terugkijken: Volta Limburg Classic 2023

Terugkijken: Volta Limburg Classic 2023

’t Lèste Waord van Dwayne Horbag

’t Lèste Waord van Dwayne Horbag

Plat-du-jour Linda Koolen – ‘t Sprookje

Plat-du-jour Linda Koolen – ‘t Sprookje

Limburgse 10 van april 2023

Limburgse 10 van april 2023

Programma's