Weert niet klaar voor prinses carnaval

Weert niet klaar voor prinses carnaval

PvdA-gemeenteraadslid Fanida Kadra mag prinses worden als ze dat wil, maar niet van Vastelaovendj Vereiniging de Rogstaekers in Weert, zo meldt 1Limburg.

Volgens oud-vorst van De Rogstaekers en CDA-raadslid Jan Stroek past het niet in de traditie van De Rogstaekers om een stadsprinses uit te roepen.


Kadra wil het liefst dat de kwestie op de politieke agenda komt van Weert. Volgens het raadslid wordt het hoog tijd dat er ook eens een vrouw wordt uitgeroepen bij de bekendste carnavalsvereniging van haar stad. Ze kreeg geen enkele bijval in de raad voor haar pleidooi.


Stroek vindt dat er maar één raad is die zich met dit soort zaken mag bemoeien. "Deze discussie hoort thuis in de raad van elf." Volgens hem achtervolgt deze kwestie hem al twaalf jaar. "Als oud-vorst van De Rogstaekers weet ik dat de roep om een prinses zo nu en dan de kop opsteekt." Om er vanaf te zijn en een prinses op de wagen te zetten in plaats van een prins vindt hij te makkelijk. "De vastelaovendj is een feest van traditie en voor een stadsprinses is het nog te vroeg bij De Rogstaekers", zegt Stroek

Logo 1Limburg