Weer explosie bij woning Bandidos-leider in Nieuwstadt

Weer explosie bij woning Bandidos-leider in Nieuwstadt

Opnieuw is een explosief tot ontploffing gebracht bij het huis van Bandidos-voorman Harrie Ramakers in Nieuwstadt.

Dat gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag. Door de explosie sneuvelden in de straat Aan de Linde ruiten van een woning en ook van een in de straat geparkeerde auto.

Burgemeester: 'aanslag'
Burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren noemt het een aanslag. De politie kan nog niet zeggen wat precies gebeurde bij de woning.

Vorig weekend gebeurde er min of meer hetzelfde bij de woning van de leider van de Limburgse tak van de motorclub Bandidos. Ook toen sneuvelden autoruiten in de buurt en raakte de woning van Ramakers beschadigd.

Geschrokken
Omwonenden schrijven op Twitter geschrokken te zijn van de knal.

Ook burgemeester Hessels maakt zich zorgen: ,,Weer ter plaatse na nieuwe aanslag op zelfde woning in Nieuwstadt. Grote zorgen bij omwonenden. Zelfde geldt voor mij'', twitterde de burgemeester.

Spoedoverleg
Zaterdagmorgen is er spoedoverleg tussen politie, justitie en de burgemeester over de incidenten. Daarna wil de burgemeester meer informatie geven.

De Bandidos staan in de regio Sittard-Geleen-Nieuwstadt lijnrecht tegenover de rivaliserende motorclub Hells Angels, die niet blij zou zijn met de komst van de Bandidos.

Logo 1Limburg

Programma's