Weblog: creatief talent helpen via Cinesud

Weblog: creatief talent helpen via Cinesud

L1 is de regionale omroep van Limburg. Dat maken we waar door non-stop regionaal nieuws te brengen op onze platforms: online, radio en tv. Maar we willen daarnaast ook op andere gebieden verankerd zijn in ons werkgebied. De vandaag aangekondigde

Cinesud en L1 willen samen jonge Limburgse film- en tv-makers de kans te geven zich te ontwikkelen en profileren. Want beide hechten we grote waarde aan talentontwikkeling.

L1 investeert samen met de stichting Cinesud in zogenaamde filmbegeleidingstrajecten. Jonge talenten kunnen onder professionele begeleiding een audiovisuele productie maken. De begeleiding omvat het hele productieproces, van idee tot en met distributie. Jaarlijks worden vier producties gerealiseerd.

Cinesud Talent wordt ondersteund door de Provincie Limburg en Huis voor de Kunsten Limburg. En nu dus ook door L1. Cinesud Talent past prima bij de kennis en ervaring die wij in huis hebben. Willen we graag delen. Bovendien kunnen via L1 de resultaten van dit project aan een groot publiek worden getoond.

Ik heb best hoge verwachtingen van de samenwerking, ook op andere gebieden waar Cinesud mee bezig is. De netwerkbijeenkomst gisteravond in Heerlen was druk bezocht. Gaf me een goed gevoel dat er op film- en tv-gebied kennelijk iets 'bruist' in de regio. Door de digitale ontwikkelingen is de drempel om de audiovisuele wereld in te stappen een stuk lager geworden. Een redelijke camera is al heel betaalbaar. Hetzelfde geldt voor edit-software. En alles kan aan één bureau.

Maar hoe laag de technische drempel ook is, uiteindelijk draait het om creativiteit. Hoe vertel ik mijn verhaal zo aantrekkelijk mogelijk? Hopelijk slaagt Cinesud erin om de talenten te ontdekken. L1 werkt er graag aan mee (www.Cinesud.nl/cinesud-talent).

Leo Hauben, hoofdredacteur L1
13 februari 2014

Logo 1Limburg

Programma's