Waterschap: zwemmen in Geul goed voor hoge boete

Waterschap: zwemmen in Geul goed voor hoge boete

Het waterschap Roer en Overmaas waarschuwt mensen om niet te zwemmen in de Geul.

|

Zwemmers die de waarschuwing negeren, riskeren een boete van enkele honderden euro's.

Zwemmen in de Geul is ongezond en kan maag- en darmklachten veroorzaken. Het water is op sommige plekken ernstig vervuild door ongezuiverd rioolwater.

Noord- en Midden-Limburg
Ook het waterschap Peel en Maasvallei in Noord- en Midden-Limburg gaat actief controleren op het naleven van zwemverboden.

Zwemmen mag niet in onder meer grindgat Dorperheide in Arcen, de Rijkelse Bemden in Beesel, de Boschmolenplas in Heel, de Diepeling in Tienray, de plas Osen bij Roermond en het kanaal Deurne ter hoogte van Meijel.

Op deze plekken is het zwemmen gevaarlijk doordat er grind of zand wordt gewonnen. Daardoor kunnen gevaarlijke koude stromingen en draaikolken ontstaan. Ook zijn de oevers hier en daar niet stabiel, waardoor ze kunnen afbrokkelen.

Logo 1Limburg

Albanese bende: 'Makelaars durven geen aangifte te doen'

Albanese bende: 'Makelaars durven geen aangifte te doen'

Naar aanleiding van het oprollen van een grote Albanese drugsbende in Geleen werden verschillende partijen, waaronder makelaars, opgeroepen om waakzamer te zijn. De drempel voor makelaars om aangifte te doen als criminelen een woning aanschaffen, is echter…

Negen jaar gevangenis voor Sittardse nepagent

Negen jaar gevangenis voor Sittardse nepagent

De rechter heeft Berry A. (33) veroordeeld tot een celstraf van negen jaar, omdat de Sittardenaar een gewelddadige overval heeft gepleegd in 2017. Hij deed zich destijds voor als lid van een arrestatieteam.

Programma's