Wanneer is een vlaai een echte Limburgse vlaai?

Wanneer is een vlaai een echte Limburgse vlaai?

In Blerick is het iedere dag Nationale Vlaaiendag.

Bij Bakkerij Pijpers komt de ruitjesvlaai, net als bij de meeste Limburgse bakkers, dagelijks uit de oven. Ireen Pijpers steunt de lobby voor een Europees keurmerk voor de vlaai.

De Sittardse bakker Marcel Roubroeks heeft dat vorige maand in gang gezet in samenwerking met collega’s uit Belgisch Limburg.

Volgens Pijpers is het goed als er regels komen voor de vlaai. Ze komt met regelmaat baksels tegen die de naam vlaai niet waardig zijn.

Zo wordt een echte Limburgse vlaai ‘gans’ gebakken, heeft een diameter van maximaal dertig centimeter, opstaande randen, dunne deegbodem en een ruitjes bovenop.

|
|

L1 Radio

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3.

L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's