Waar is Óngerwaeg deze week?

Waar is Óngerwaeg deze week?

Het team van Óngerwaeg reist voor zijn zoektocht naar bijzondere verhalen van gewone mensen door de hele provincie in de Óngerwaeg-auto.

De afleveringen deze week op L1 TV:

Maandag 18 september: Uit de verf! (Scheulder)

We zien het niet zo heel vaak, dat vrouwen de verfkwast ter hand nemen. Gaby uit Scheulder heeft er echter geen hekel aan, het brengt haar zelfs rust. Ze zit een een hectische periode met wat gezondheidsproblemen en dan is wat afleiding best welkom. Het muurtje wat Gaby schildert wordt spierwit, een kleur die voor deze vriendelijke vrouw iets bijzonders heeft.

Dinsdag 19 september: Kerst met Heino (Herten)

​We bellen aan in Herten en vallen met onze neus in de boter. Marianne en Wim hebben een kerststallenmuseum en dat brengt ons van de ene verbazing in de andere. De kersstallen blinken uit door hun herkomst, kleuren of originaliteit. Wat te denken van een langspeelplaat van Heino, waarvan de hoes een kerststal wordt als je hem openvouwt!

Woensdag 20 september: Raketje (Herten)

Het kerststallenmuseum van Wim en Marianne in Herten is in de periode richting de feestdagen een drukbezochte attractie in het dorp. Je kunt dan een knusse wandeling door Herten maken en je tijdens een van de haltes vergapen aan de bijzondere verzameling van het echtpaar Sanders. Elke kerststal heeft z'n verhaal!

Donderdag 21 september: Lampenkap (Maastricht)

Huub wandelt met de hond door de Maastrichtse wijk Blauwdörp, waar de mensen recht voor de raap en benaderbaar zijn. Huub heeft zojuist naar de Oranje Leeuwinnen gekeken tijdens het WK en hij vertelt geanimeerd over de wedstrijd en zijn passie voor vrouwenvoetbal. Met de hond gaat het even ietsje minder. Die heeft net een kleine ingreep ondergaan en is nu tijdelijk getooid met zo'n doorzichtige lampenkap!

Vrijdag 22 september: Ontluizen (Maastricht)

Wil uit Maastricht staat zich te verkneukelen als we zijn overbuurman interviewen, maar daarna moet Wil er zelf ook aan geloven. Deze fanatieke motorrijder is het prototype ruwe bolster, blanke pit. Na lange tijd in den vreemde kwam Wil terug naar Maastricht en hij voelt zich weer helemaal thuis in zijn eigen stad. Wil is een geboren verteller en hij confronteert ons met een verbluffend verhaal!

Zaterdag 23 september: Om de vinger (Maastricht)

Stoere Wil uit Maastricht is sinds een tijdje opa en de kleinzoon mag van opa alles. Wat een contrast met zijn eigen zoon, waarmee Wil jarenlang een moeizame verhouding had. Zoonlief was rebels en gewiekst genoeg om menigeen om zijn vinger te draaien. Een wanhopige Wil zette uiteindelijk zijn onhandelbare zoon het huis uit, maar uiteindelijk is toch nog alles op z'n pootje terecht gekomen!

Zondag

Op zondag zie je een eerder deze week uitgezonden aflevering van Óngerwaeg.

Óngerwaeg

Óngerwaeg reist door heel Limburg op zoek naar de mooiste verhalen. Iedere dag om 17:15 op L1 TV. 

Eén van de honderden uitzendingen van Óngerwaeg gemist?
Bekijk eerdere afleveringen op L1.nl/Ongerwaeg

Was Óngerwaeg de afgelopen tijd ook bij jou in de buurt?
Klik op onze interactieve kaart:

25 jaar regionale tv: sport op televisie

25 jaar regionale tv: sport op televisie

Wahnsinn centraal in Wunderbar

Wahnsinn centraal in Wunderbar

Op verzeuk op bezeuk: Frank Steijns

Op verzeuk op bezeuk: Frank Steijns

Óngerwaeg: Pedro en Maddy kwispelen in Scheulder

Óngerwaeg: Pedro en Maddy kwispelen in Scheulder

L1mburg Centraal - 26 september 2023

L1mburg Centraal - 26 september 2023

René Claassen nummer zes op PVV-lijst

René Claassen nummer zes op PVV-lijst

Programma's