Waar is Óngerwaeg deze week?

Waar is Óngerwaeg deze week?

Het team van Óngerwaeg reist voor zijn zoektocht naar bijzondere verhalen van gewone mensen door de hele provincie in de Óngerwaeg-Mini.

De afleveringen deze week op L1 TV komen vanuit:

Maandag 12 oktober: Hieringschelle (Tienray)

Zo af en toe komen we op plekken, waar uit een compleet gezelschap eigenlijk geen zinnig woord komt. Zou de overvloedige inname van alcohol daar in dit geval iets mee te maken hebben? We vergeven het de heren graag, want dat in deze crisistijden de kermis van Tienray doorgaat, mag gerust gevierd worden!

Bekijk hier de aflevering

Dinsdag 13 oktober: Lilly in bed (Baakhoven)

Sjaak uit Baakhoven is verguld met onze komst, want hij is een fervent kijker van Óngerwaeg. Sjaak vertelt honderduit over zijn jeugd en leven op deze plek, waar hij getogen is. En het is een bont huishouden, waarvan ook nog een broer en zus van Sjaak deel uitmaken. Een ware beestenboel, waar zowel Sjaak als zus Elske dol op is!

Bekijk hier de aflevering

Woensdag 14 oktober: Sjakie & Mökske (Well)

Een onafscheidelijk duo vormen ze, deze gans en koe in Well. Sjakie en Mökske lopen de hele dag achter elkaar aan en delen lief en leed, ook al is dat voor mensen moeilijk te controleren. Melanie Kusters en haar zoons Jaap en Sef zijn verguld met deze bijzondere vriendschap, die je maar zelden tegenkomt!

Bekijk hier de aflevering

Donderdag 15 oktober: Zonnehoedje (Bemelen)

Een bijzonder tafereel in Bemelen, maar de man die het brein is achter deze uitspanning laat zich niet zien vandaag. Des te leuker is de ontmoeting met de flamboyante Bernadette, die bovendien op het punt staat om haar huidige beroep in te ruilen voor een langgekoesterde droom. Niet toevallig heeft die nieuwe uitdaging iets te maken met een passie van Bernadette: Mode!

Bekijk hier de aflevering

Vrijdag 16 oktober: Pratende bomen (Oirlo)

We hebben er ooit al eens iets over vernomen, maar vandaag krijgen we het verhaal gewoon kado! Erik komt in Oirlo op bezoek bij collega Gaby en hij vertelt ons over de bijzondere, onzichtbare wereld waar wij mensen elke dag volledig aan voorbijgaan. Onder onze voeten speelt zich een bodemleven af, waar beestjes krioelen met doelen en waar bomen middels een ingenieus web van haarfijne draadjes met elkaar communiceren. Heel bijzonder!

Zaterdag 17 oktober: Klokje (Swier)

Rita wist al op 14-jarige leeftijd dat ze voor haar medemensen wilde zorgen. Ze werkte in Afrika met leprapatiënten, in Zwitserland en tegenwoordig in het Limburgse gehucht Swier. Rita is in meerdere opzichten een bijzonder mens. Ze verzorgde jarenlang haar man Frans, die onlangs aan kanker overleed. Op de vraag, of ze hem niet vreselijk mist, antwoordt Rita ontkennend. Want ze weet, dat Frans het 'daarboven' goed heeft!

Zondag 18 oktober

Zondag zie je een herhaling van een aflevering die we eerder deze week uitzonden.

Óngerwaeg

Óngerwaeg reist door heel Limburg op zoek naar de mooiste verhalen.

Maandag tot en met vrijdag: 15:43 | 19:00 | 23:13
Zaterdag: 12:09 | 14:28 | 17:14 | 19:13 | 23:13
Zondag 10:46 | 14:28 | 17:14 | 19:13 | 22:13

Eén van de honderden uitzendingen van Óngerwaeg gemist?
Bekijk eerdere afleveringen op L1.nl/Ongerwaeg

Was Óngerwaeg de afgelopen tijd ook bij jou in de buurt?
Klik op onze interactieve kaart:

L1mburg Centraal: gemeentes worstelen met vuurwerk

L1mburg Centraal: gemeentes worstelen met vuurwerk

De finalisten van Onze Buurt 2020, deel 2

De finalisten van Onze Buurt 2020, deel 2

L1 Cultuurcafé: dorpelingen 600 jaar geleden mondiger dan gedacht

L1 Cultuurcafé: dorpelingen 600 jaar geleden mondiger dan gedacht

Óngerwaeg ontdekt de historie van FC Boeket

Óngerwaeg ontdekt de historie van FC Boeket

Natuur en Zo - 31 oktober 2020

Natuur en Zo - 31 oktober 2020

L1 Cultuurcafé - 31 oktober 2020

L1 Cultuurcafé - 31 oktober 2020

Logo 1Limburg

Steeds meer overlast door verwarde mensen

Steeds meer overlast door verwarde mensen

Het aantal meldingen over verwarde personen blijft stijgen. In de eerste helft van dit jaar kwamen er 3.369 meldingen bij de Limburgse politie binnen. Dat zijn er bijna 400 meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Programma's