Waar is Óngerwaeg deze week?

Waar is Óngerwaeg deze week?

Het team van Óngerwaeg reist voor zijn zoektocht naar bijzondere verhalen van gewone mensen door de hele provincie in de Óngerwaeg-Mini.

De afleveringen deze week op L1 TV komen vanuit:

Maandag 2 december: Doet-ie 't? (Thorn)

We zijn totaal verrast als midden in een woonwijk in Thorn een roofvogel vlak over de auto scheert! Voor Rob van Dipten de normaalste zaak van de wereld. Elke dag oefent Rob met zijn vogels en op dit moment is woestijnhavik Meneer aan de beurt. En Meneer heeft geleerd om te doen wat zijn baasje wil. Maar heeft deze prachtige vogel daar ook wel zin in als er een camera bij is?

Bekijk hier de aflevering

Dinsdag 3 december: Aan de schiet (Egchel)

Op een zonnige zaterdagochtend ontmoeten we in Egchel een aantal motorcrossliefhebbers. Ze maken zich op voor een wedstrijd in Meijel en met verschillende busjes rijden ze naar het circuit. Twan rijdt voor het eerst sinds lange tijd weer eens een wedstrijd en dat is voor hem best een dingetje. En vriendin Monique gaat Twan voor het eerst in actie zien. Natuurlijk gaat dit verhaal over de sport, maar ook over vriendschap en zelfs liefde!

Bekijk hier de aflevering

Woensdag 4 december: De propeller (Beegden)

In Beegden worden we aanvankelijk 'getriggerd' door een propeller aan de gevel van een huis. Maar voordat we kunnen aanbellen, worden we aangesproken door een groepje fietsers. Ze komen uit het gehucht Boeket, vlakbij Weert, waar we ook al eens een uitzending opnamen. Het gesprek gaat vooral ook over familiebanden. Waarom heeft Celia bijvoorbeeld vijf namen op haar geboorteakte staan en zus Tonnie slechts drie?

Bekijk hier de aflevering

Donderdag 5 december: Potverdorie! (Middelaar)

De eigenaar van een boot in Middelaar is niet thuis. De overbuurman komt naar buiten toe en hem herkennen we als spraakwaterval Geert uit een vorige uitzending. Geert heeft tijdens de eerste twee minuten al enkele krachttermen gebruikt en daarna schakelt hij over op het beschaafdere 'potverdorie'. Leuk om af en toe weer een 'gast uit het programma' te ontmoeten!

Bekijk hier de aflevering

Vrijdag 6 december: Gudang (Oud-Caberg)

In zijn eentje staat Jan Rokx in Oud-Caberg te wachten op vervoer. We stoppen vanwege de opvallend vriendelijke uitstraling van deze man op leeftijd. Jan is met zijn goede inborst een voorbeeld voor velen en dat wordt beaamd door zijn vrienden, die tijdens het gesprek met de auto arriveren. Hier staan vier dienstkameraden bij elkaar en dat is altijd garantie voor verhalen, grappen en grollen!

Bekijk hier de aflevering

Zaterdag 7 december: Zo vader, zo zoon (Well)

Auto's zijn voor ons vaak aanleiding voor een gesprek. In dit geval staat er onder meer een motorblok op het erf van Joris van Duijnhoven, die een vrije dag heeft en dus met zijn grote hobby bezig is. Joris is vrachtwagenmonteur en in de werkplaats staan twee Amerikaanse trucks uit lang vervlogen tijden te wachten op aandacht van hun eigenaar. Maar Joris is, behalve handig, ook papa van Sietse en de passie voor autotechniek is overgeslagen van vader op zoon. Mooi om te zien!

Bekijk hier de aflevering

Zondag 8 december

Zondag zie je een herhaling van een aflevering die we in deze week al eens uitzonden.

Óngerwaeg

Óngerwaeg reist door heel Limburg op zoek naar de mooiste verhalen.
Maandag: 17:00 | 18:00 | 21:10 | 23:10
Dinsdag: 17:00 | 18:00 | 21:10 | 23:10
Woensdag: 17:00 | 18:00 | 21:10 | 23:10
Donderdag: 17:00 | 18.00 | 21.10 | 23.10
Vrijdag: 17:10 | 21:10 | 22:10 | 23:10
Zaterdag: 17:10 | 19:10 | 22:10
Zondag zie je een herhaling van een aflevering van afgelopen week.

Eén van de honderden uitzendingen van Óngerwaeg gemist?
Bekijk eerdere afleveringen op L1.nl/Ongerwaeg

Was Óngerwaeg de afgelopen tijd ook bij jou in de buurt?
Klik op onze interactieve kaart:

L1mburg Centraal - 25 januari 2020

L1mburg Centraal - 25 januari 2020

Plat-eweg: Halve finale LVK en Platekas

Plat-eweg: Halve finale LVK en Platekas

4x11 Jubileum-Toer van start in Guttecoven

4x11 Jubileum-Toer van start in Guttecoven

Wild Vleisj wint CMC ALAIF 2020

Wild Vleisj wint CMC ALAIF 2020

Klasjenere met Eric Jaspers

Klasjenere met Eric Jaspers

Kwart ieuw Boètezitting

Kwart ieuw Boètezitting

Logo 1Limburg

Programma's