Waar is Óngerwaeg deze week?

Waar is Óngerwaeg deze week?

Het team van Óngerwaeg reist voor zijn zoektocht naar bijzondere verhalen van gewone mensen door de hele provincie in de Óngerwaeg-Mini.

De afleveringen deze week op L1 TV komen vanuit:

Maandag 28 oktober: Siena-Dawn (Limbricht)

Met Halloween in aantocht bellen we aan bij Laura in Limbricht. De gevel van haar huis is versierd met tal van griezelige attributen. Met de van oorsprong Engelse Laura hebben we de ideale gesprekspartner om ons bij te praten over deze traditie, die ook in Limburg steeds verder aan populariteit wint. Cultuur wint het van de commercie vandaag en dat moet vooral zo blijven.

Bekijk hier de aflevering

Dinsdag 29 oktober: Zacht (Ell)

We komen het echtpaar Amira en Ali tegen langs de doorgaande weg in Ell. Dit stel is het perfecte voorbeeld van vluchtelingen, die in Nederland weliswaar onderdak vinden, maar een totaal ander leven krijgen. Ali had in Syrië een goedlopend koffiebedrijf, waardoor Amira niet hoefde te werken. Hier in Limburg kan Ali blij zijn, dat hij een baantje als chauffeur heeft gevonden bij de gemeente. Tot overmaat van ramp kreeg Ali hier kanker, maar hij is op de weg terug!

Bekijk hier de aflevering

Woensdag 30 oktober: Koppig (Geverik)

José is druk bezig met het opknappen van haar atelier in Geverik. Voor ons staat een vrolijke vrouw met een eigen kijk op het leven. Bedekt met een dun laagje bouwstof, leidt ze ons rond in het markante gebouwtje. Als het klaar is, gaat José hier cursussen geven. Een nieuw hoofdstuk in haar leven!

Bekijk hier de aflevering

Donderdag 31 oktober: Next level (Geverik)

José verbouwt haar atelier in Geverik. Na een rondleiding en de eerste kennismaking vertelt ze ons over haar kijk op kunst. Dat doet ze in de meer dan riante achtertuin, die nu nog meer weg heeft van een wildernis. Bij veel kunstenaars is er een duidelijk verschil tussen hun vrije werk en opdrachten. Bij José is dat niet anders. En juist dat vrije werk vertelt iets over de kunstenaar!

Bekijk hier de aflevering

Vrijdag 1 november: Knommelaer (Helden)

In Helden is een heks met bezem en al tegen een boom geknald. Het is slechts een klein voorbeeld van de creatieve geest van Coby Jacobs. Het wereldje van Coby is eigenlijk heel klein, want ze bouwt graag dingen na, maar dan op schaal. Het ene miniatuur is nog mooier dan het andere, met als hoogtepunt de werkplaats van haar overleden vader!

Bekijk hier de aflevering

Zaterdag 2 november: Basblazer (Middelaar)

In Middelaar staat een halve Titanic, die er een tijdje geleden nog niet stond. Via de kleinkinderen, die naast Thea en Henk wonen, komen we in gesprek met dit vriendelijke echtpaar. Ze hebben van hun achtertuin een klein openluchtmuseum gemaakt, waarbij elk voorwerp een verhaal vertelt.

Bekijk hier de aflevering

Zondag 3 november

Zondag zie je een herhaling van een aflevering die we in deze week al eens uitzonden.

Óngerwaeg

Óngerwaeg reist door heel Limburg op zoek naar de mooiste verhalen.
Maandag: 16.14 | 19.00 | 23.00
Dinsdag: 16.30 | 19.00 | 23.00
Woensdag: 16.30 | 19.00 | 23.00
Donderdag: 16.30 | 19.00 | 23.00
Vrijdag: 17.00 | 18.00 | 19.00 | 22.00 | 23.00
Zaterdag: 17.00 | 19.00 | 22.00
Zondag zie je een herhaling van een aflevering van afgelopen week.

Eén van de honderden uitzendingen van Óngerwaeg gemist?
Bekijk eerdere afleveringen op L1.nl/Ongerwaeg

Was Óngerwaeg de afgelopen tijd ook bij jou in de buurt?
Klik op onze interactieve kaart:

Logo 1Limburg

Programma's