Waar is Óngerwaeg deze week?

Waar is Óngerwaeg deze week?

Het team van Óngerwaeg reist voor zijn zoektocht naar bijzondere verhalen van gewone mensen door de hele provincie in de Óngerwaeg-Mini.

De afleveringen deze week op L1 TV komen vanuit:

Maandag 30 september: Onkruidstomer (Klimmen)

Mark Schaffrath is een geval apart. Wereldverbeteraar, uitvinder, hart voor de medemens. Mark heeft een manier van voortbewegen die ons nieuwsgierig heeft gemaakt. Deze Klimmenaar neemt ons mee naar zijn huis en garage, waar nog meer aparte voertuigen staan. En de wereld gaat nog horen van zijn onkruidstomer!

Bekijk hier de aflevering

Dinsdag 1 oktober: Schublade (Klimmen)

Mark uit Klimmen probeert iets te maken van het leven. Hij is creatief, probeert anderen te helpen en hij kijkt het leven dapper in de ogen. Maar als kind is het niet altijd even makkelijk om de waardering van de ouder(s) te krijgen en dat is voor een kind toch belangrijk. Mark heeft een moeizame relatie met zijn vader. Of dat nog goed komt?

Bekijk hier de aflevering

Woensdag 2 oktober: Italiaanse dame (Nederweert)

In Nederweert staan twee tuktuks op de parkeerplaats van een hamburgerketen. Twee meiden eten kipnuggets op de achterbank. Vriendinnen voor het leven zijn het en ook de mama's kunnen het goed met elkaar vinden. Dit wordt een gesprek over vriendschap, opvoeden en vooral: genieten van het leven!

Bekijk hier de aflevering

Donderdag 3 oktober: Klootzak (Ottersum)

Fake Mulder doet zijn naam geen eer aan; hij is allesbehalve nep. Deze nuchtere noorderling is hier neergestreken na omzwervingen in de agrarische sector. Die sector werd hem bijna noodlottig, want Fake heeft een zwak hart. Een stress-arme omgeving heeft hij hier in Ottersum gevonden. Net buiten het dorp drijft Fake een dagbesteding voor mensen met het syndroom van Down, waaronder zijn eigen zoon. Ongepolijst en het hart op de tong; Fake past perfect binnen ons programma!

Bekijk hier de aflevering

Vrijdag 4 oktober: Verkes in de tent (Horn)

Een grote tent op het terrein van de schutterij. Hier in Horn is elk jaar de rommelmarkt van Sint Martinus. Dat vergt veel voorbereiding, maar de markt is een onontbeerlijke bron van inkomsten voor de schutterij. Twee doorgewinterde leden, Paul en Rinus,steken de handjes uit de mouwen. Het verhaal van de tent is trouwens opmerkelijk. Dit was ooit een varkensstal!

Bekijk hier de aflevering

Zaterdag 5 oktober: De ark (Walem)

Op een zonovergoten ochtend wandelt Janneke door het Limburgse heuvelland rond Walem. Met haar gezin logeert Janneke op een vakantiepark, vlakbij. Janneke woont in Rotterdam en daar probeert ze goede dingen te doen, bijvoorbeeld voor vrouwen die zijn gevlucht uit landen waar het minder goed gaat dan in Nederland. Het geloof in God is daarbij voor Janneke een onmisbare steun in de rug.

Bekijk hier de aflevering

Zondag 6 oktober

Zondag zie je een herhaling van een aflevering die we in deze week al eens uitzonden.

Óngerwaeg

Óngerwaeg reist door heel Limburg op zoek naar de mooiste verhalen.
Maandag: 16.14 | 19.00 | 23.00
Dinsdag: 16.30 | 19.00 | 23.00
Woensdag: 16.30 | 19.00 | 23.00
Donderdag: 16.30 | 19.00 | 23.00
Vrijdag: 17.00 | 18.00 | 19.00 | 22.00 | 23.00
Zaterdag: 17.00 | 19.00 | 22.00
Zondag zie je een herhaling van een aflevering van afgelopen week.

Eén van de honderden uitzendingen van Óngerwaeg gemist?
Bekijk eerdere afleveringen op L1.nl/Ongerwaeg

Was Óngerwaeg de afgelopen tijd ook bij jou in de buurt?
Klik op onze interactieve kaart:

Logo 1Limburg

Programma's