Waar is Óngerwaeg deze week?

Waar is Óngerwaeg deze week?

Het team van Óngerwaeg reist voor zijn zoektocht naar bijzondere verhalen van gewone mensen door de hele provincie in de Óngerwaeg-Mini.

De afleveringen deze week op L1 TV komen vanuit:

Maandag 5 augustus: Soixante neuf (Meerssen)

De Ketel is een echt ontmoetingspunt in Meerssen. Buiten drink je een kopje koffie en binnen kun je bijvoorbeeld bloed laten prikken of creatief bezig zijn. Hier draagt iedereen z'n steentje bij en vooral: Iedereen is welkom!

Bekijk hier de aflevering

Dinsdag 6 augustus: Mats & Ice (Boekend)

Het is een prachtig tafereel: Moeder Sanne, zoontje Mats en hond Ice in een decor van herfstbladeren. Midden in Boekend vertelt Sanne ons, hoe Mats aan zijn naam is gekomen. Het is een verhaal over de bijzondere band die Sanne had met haar opa en oma. En tijdens ons gesprek volgen we Mats en Ice op de voet, want dat zijn dikke maatjes!

Deze aflevering is al eens eerder uitgezonden.

Bekijk hier de aflevering

Woensdag 7 augustus: De droom (Nunhem)

Robbert Vroomen schildert achter het huis. De kids lopen nog in pyjama door het huis. Robbert is een gelovig mens. Hij heeft precies voor ogen hoe je een goed leven leidt. Terwijl papa predikt, zijn de kinderen het niet altijd met hun vader eens. Ieder z'n mening, toch?

Bekijk hier de aflevering

Donderdag 8 augustus: Kieke (Venlo)

Ursula Posnik is een Poolse in Venlo en zij heeft de humor wat ons betreft 'aan de vot hange'! Ursula spreekt verdraaid goed Nederlands en zelfs het Venloos maakt ze zich al aardig machtig. Haar Venlose lievelingswoordje is vooralsnog 'kieke' en samen met haar dochtertje gaat ze even shoppen aan de overkant van de weg. Ursula en haar man werken allebei keihard in wisselende diensten. Alleen zo kunnen ze een huisje huren en voor de kleine zorgen. De grote droom van Ursula is een eigen huisje. Eens 'kieke' of dat gaat lukken.

Deze aflevering is al eens eerder uitgezonden.

Bekijk hier de aflevering

Vrijdag 9 augustus: Goudklumpke (Meijel)

De doordringende geur komt ons al snel tegemoet. Marianne uit Meijel bestrijdt met schoonmaakazijn het onkruid tussen de stoeptegels. Voor een praatje nemen we even plaats op het tuinbankje. Marianne wil graag een nieuwe baan in de zorg en daar doet ze haar uiterste best voor. Haar dochter doet hetzelfde, maar dan voor de studie. Voor moeder Marianne is zij een 'goudklumpke'!

Bekijk hier de aflevering

Zaterdag 10 augustus: Papo (Hoensbroek)

In Hoensbroek worden we in de gaten gehouden door Annie. Ze ziet alles wat hier in de straat gebeurt. Maar Annie is een vrouw van weinig woorden, dus praten we met Ton Vogelaar. Ton is een kleurrijk figuur, met altijd een hoedje op. Zijn kleinkinderen noemen hem Papo!

Deze aflevering is al eens eerder uitgezonden.

Bekijk hier de aflevering

Zondag 11 augustus

Zondag zie je een herhaling van een aflevering die we in deze week al eens uitzonden.

Óngerwaeg

Óngerwaeg reist door heel Limburg op zoek naar de mooiste verhalen.
Maandag: 16.14 | 19.00 | 23.00
Dinsdag: 16.30 | 19.00 | 23.00
Woensdag: 16.30 | 19.00 | 23.00
Donderdag: 16.30 | 19.00 | 23.00
Vrijdag: 17.00 | 18.00 | 19.00 | 22.00 | 23.00
Zaterdag: 17.00 | 19.00 | 22.00
Zondag zie je een herhaling van een aflevering van afgelopen week.

Eén van de honderden uitzendingen van Óngerwaeg gemist?
Bekijk eerdere afleveringen op L1.nl/Ongerwaeg

Was Óngerwaeg de afgelopen tijd ook bij jou in de buurt?
Klik op onze interactieve kaart:

Logo 1Limburg

Programma's