Waar is Óngerwaeg deze week?

Waar is Óngerwaeg deze week?

Het team van Óngerwaeg reist voor zijn zoektocht naar bijzondere verhalen van gewone mensen door de hele provincie in de Óngerwaeg-Mini.

De afleveringen deze week op L1 TV komen vanuit:

Maandag 8 juli: Galajurk (Leveroy)

Bij de familie Beerens in Leveroy wordt in de tuin gewerkt. De samenstelling waarin dit gebeurt, is opmerkelijk. Niet alleen de beide dochters helpen mee, maar ook de buurman! De ene hand wast de andere, zullen we maar zeggen. En nu de examens er opzitten, is het tijd om een galajurk uit te zoeken!

Bekijk hier de aflevering

Dinsdag 9 juli: Van dag tot dag (Plasmolen)

We ontmoeten Freya en haar echtgenote in Plasmolen. De twee maken met het hondje een tochtje richting Plasmolen. Freya is vanaf haar geboorte spastisch en ook haar wederhelft heeft een beperking. Toch heeft het stel een gezin met twee opgroeiende kinderen. Dat is een hele uitdaging, waarbij je natuurlijk altijd te maken krijgt met vooroordelen.

Deze aflevering is al eens eerder uitgezonden.

Bekijk hier de aflevering

Woensdag 10 juli: Die Mannschaft (Arcen)

In Arcen is de stemming opperbest bij een Duits damesvoetbalteam van SV Veert, net over de grens. De begeleiding van 'die Mannschaft' bekijkt het van een afstandje goedkeurend, net als de Limburgse chauffeur van de feestkar. Het team is onterecht niet gedegradeerd dit jaar, vertelt de trainer. Maar de pret is er niet minder om. En deze jongeman, speler van het eerste elftal van SV Veert, breekt meteen maar weer eens een lans voor het damesvoetbal!

Bekijk hier de hele aflevering

Donderdag 11 juli: Domme vraag (Wanssum)

Zo af en toe zetten we de achtervolging in op bijzondere voertuigen die ons pad kruisen. We achtervolgen Saskia en haar trouwe ‘eend’ tot in Wanssum. Net als de auto heeft Saskia een opmerkelijk voorkomen en ook haar karakter is niet bepaald doorsnee. Want ze betrapt Bas op een - volgens haar - écht domme vraag!

Deze aflevering is al eens eerder uitgezonden.

Bekijk hier de hele aflevering

Vrijdag 12 juli: Vossenhol (Haelen)

Het is een idyllische plek in de bossen van Haelen. Een historische plek ook. De Spar is een groepsaccommodatie zoals je ze zelden tegenkomt; rechtstreeks uit een sprookjesboek. Sjra van Horne is drijvende kracht achter De Spar, waar menig Limburger als kind op kamp is geweest. En wat blijkt? Geluidsman Frank heeft nog aangename herinneringen aan deze plek!

Bekijk hier de hele aflevering

Zaterdag 13 juli: Bankhangpak (Heerlen)

In het House of Colours in Heerlen heeft Nellie Beckers haar kleine atelier. Hier geeft ze onder meer naailes aan leerlingen van alle leeftijden. Aan de muur hangt een foto van haar drie kinderen. Dochter Marloes zou eigenlijk Juulke heten, maar zover kwam het niet. Toch blijft de naam Juulke voor Nellie héél belangrijk.

Deze aflevering is al eens eerder uitgezonden.

Bekijk hier de hele reportage

Zondag 14 juli

Zondag zie je een herhaling van een aflevering die we in deze week al eens uitzonden.

Óngerwaeg

Óngerwaeg reist door heel Limburg op zoek naar de mooiste verhalen.
Maandag: 16.14 | 19.00 | 23.00
Dinsdag: 16.30 | 19.00 | 23.00
Woensdag: 16.30 | 19.00 | 23.00
Donderdag: 16.30 | 19.00 | 23.00
Vrijdag: 17.00 | 18.00 | 19.00 | 22.00 | 23.00
Zaterdag: 17.00 | 19.00 | 22.00
Zondag zie je een herhaling van een aflevering van afgelopen week.

Eén van de honderden uitzendingen van Óngerwaeg gemist?
Bekijk eerdere afleveringen op L1.nl/Ongerwaeg

Was Óngerwaeg de afgelopen tijd ook bij jou in de buurt?
Klik op onze interactieve kaart:

Logo 1Limburg

Programma's