Waar is Óngerwaeg deze week?

Waar is Óngerwaeg deze week?

Het team van Óngerwaeg reist voor zijn zoektocht naar bijzondere verhalen van gewone mensen door de hele provincie in de Óngerwaeg-Mini.

De afleveringen deze week op L1 TV komen vanuit:

Maandag 1 juli: Allemachtig (Valkenburg)

Het lijkt een tegenstrijdig beeld; Man knipt heg, terwijl de vrouwen staan te kletsen. Maar schijn bedriegt. Rudolph uit Valkenburg werkt eventjes iets harder voor zijn moeder, die kanker heeft. Voor de tweede keer, net als Rudolph zelf. Zijn zus Olga, met een verstandelijke beperking, maakt het gezin compleet. Bijzondere omstandigheden in een bijzonder huishouden. Want de familie Barneveld staat op een speciale manier in het leven. Zeer indrukwekkend!

Bekijk hier de aflevering

Dinsdag 2 juli: Down under (Tegelen)

Ger van Rhee uit Tegelen is trots op zijn afkomst, vandaar het familiewapen naast de voordeur. Ger is bovendien een goeie verteller. In dit gesprek krijgen we een aardig beeld van deze aimabele man, die nogal wat van de wereld heeft gezien. Ger woonde ook nog eens een hele poos 'down under' en die Australische tongval verleer je niet zo snel!

Bekijk hier de aflevering

Woensdag 3 juli: Buurman & Buurman (Buggenum)

Buurman en Buurman, achter de ramen van een boerderij in Buggenum. We zijn benieuwd naar de achterliggende gedachte en dus gaan we op onderzoek uit. Bas Ververs sleutelt aan auto's achter het ouderlijk huis. Bas weet wat hij wil en dat heeft alles te maken met autotechniek. Momenteel werkt hij bij VDL-Nedcar, maar zijn hart ligt hier, bij het 'ouderwetse' werk!

Bekijk hier de hele reportage

Donderdag 4 juli: Herkansing (Wellerlooi)

Jan Smulders en Ria Rasing zijn in Wellerlooi aan een nieuw hoofdstuk in hun leven begonnen. Momenteel gaat de voortuin op de schop en Jan en Ria hebben er zichtbaar plezier in. De twee zijn al op leeftijd en dan heb je heel wat levenservaring op de teller. Elk huisje heeft zijn kruisje en Jan heeft al afscheid moeten nemen van zijn zoon. En dat zou geen enkele ouder mogen overkomen.

Bekijk hier de aflevering

Vrijdag 5 juli: Klein fruit (Wellerlooi)

Jan en Ria hebben een weelderige tuin in Wellerlooi. Jan is dol op fruit. Van het zogeheten 'klein fruit' heeft Jan ze in alle soorten en maten. De passie spat er vanaf en dat blijft mooi om te zien. Op deze manier blijven Jan en Ria fit, want niet alleen eten ze alleen verse groente en fruit, het onderhoud van dit landgoed is een hele kluif!

Bekijk hier de aflevering

Zaterdag 6 juli: Wijn en koffie (Vijlen)

Op straat in Vijlen lopen we Clark tegen het lijf. Dit is een echte horecaman, gespecialiseerd in wijn en koffie. Maar die liefde voor de horeca heeft hem wel zijn huwelijk gekost. Clark was te weinig en te onregelmatig thuis om de relatie in stand te houden. Clark heeft daar van geleerd en hij doet nu z'n uiterste best om met zijn zoon een goeie band op te bouwen. En laat die nou uitgerekend een baan in de horeca willen!?

Bekijk hier de aflevering

Zondag 7 juli

Zondag zie je een herhaling van een aflevering die we in deze week al eens uitzonden.

Óngerwaeg

Óngerwaeg reist door heel Limburg op zoek naar de mooiste verhalen.
Maandag: 16.14 | 19.00 | 23.00
Dinsdag: 16.30 | 19.00 | 23.00
Woensdag: 16.30 | 19.00 | 23.00
Donderdag: 16.30 | 19.00 | 23.00
Vrijdag: 17.00 | 18.00 | 19.00 | 22.00 | 23.00
Zaterdag: 17.00 | 19.00 | 22.00
Zondag zie je een herhaling van een aflevering van afgelopen week.

Eén van de honderden uitzendingen van Óngerwaeg gemist?
Bekijk eerdere afleveringen op L1.nl/Ongerwaeg

Was Óngerwaeg de afgelopen tijd ook bij jou in de buurt?
Klik op onze interactieve kaart:

Logo 1Limburg

Programma's