Waar is Óngerwaeg deze week?

Waar is Óngerwaeg deze week?

Het team van Óngerwaeg reist voor zijn zoektocht naar bijzondere verhalen van gewone mensen door de hele provincie in de Óngerwaeg-Mini.

De afleveringen deze week op L1 TV komen vanuit:

Maandag 10 juni: Mom's taxi (Eygelshoven)

Een opmerkelijke sticker achter op de auto van Gerda uit Eygelshoven. Gaandeweg het gesprek wordt duidelijk, dat Gerda en haar partner Willy hun hart hebben verloren aan Macedonië. Ze zijn er inmiddels al meerdere keren geweest en het land is mooi, de mensen zijn er vriendelijk en het is betaalbaar.

Bekijk hier de aflevering

Dinsdag 11 juni: Mauk (Meerlo)

In Meerlo is wat te doen. Het oude sportpark is het decor voor een evenement wat je kippenvel bezorgt. Gedurende een etmaal lopen wandelaars een parcours dat overal te volgen is, over een terrein dat veel wegheeft van een kermis. Aanleiding voor het spektakel is het verhaal van Mauk, een Meerlose tiener die kanker kreeg en op bewonderenswaardige wijze van de ziekte herstelde. Moeder Heidi is voorzitter van het evenement voor de strijd tegen kanker en ook papa Alex, broertje Nol en Mauk zelf steken de handen uit de mouwen. Wat een goeie 'vibe' voelen we hier in Meerlo!

Bekijk hier de aflevering

Woensdag 12 juni: 100 (Tegelen)

Tussen de huizen door zien we het goudomrande bord met het cijfer '100' en voordat we we het weten, staan we op het eeuwfeest van mevrouw Billa Huberts-Boots. Wat een lief mens en wat is ze nog kranig voor haar leeftijd! Maar hoe zat dat nou met die televisie?

Bekijk hier de aflevering

Donderdag 13 juni: Muzikantenpedje (Horst)

In Horst hebben ze een heus 'muzikantenpedje' en wel achterom bij Ger en Ria Coumans. Het 'pedje' voert ons naar de repetitieruimte van de Reulsberger Muzikanten. Ger heeft twee rechterhanden en die laat hij thuis regelmatig wapperen. Er zijn slechtere plekken om te repeteren!

Bekijk hier de aflevering

Vrijdag 14 juni: Frietjes (Horst)

Op Funpop, het grootste festival voor mensen met een beperking in Nederland, is het een drukte van jewelste. We kletsen met bezoekers uit Zoetermeer, maar ook met Ron Bosmans van de organisatie. Ron beaamt, dat de friet op Funpop legendarisch is. Zelfs Jan Smeets van Pinkpop, ambassadeur van Funpop, heeft zijn goedkeuring gegeven aan het 'gele goud'!

Bekijk hier de aflevering

Zaterdag 15 juni: De luierman (Einighausen)

Je kunt er niet omheen: Einighausen moet en zal weten dat Emma is geboren! Vader Guido is niet alleen verantwoordelijk voor het enorme spandoek op de gevel van het huis, hij verschoont ook alle luiers van zijn prachtige dochter. Emma was niet gepland, maar dat maakt haar niet minder geliefd, aldus mama Naomi. En ineens blijkt ook de rustgevende werking van onze cameraploeg, want sinds we gearriveerd zijn is Emma ineens muisstil!

Bekijk hier de aflevering

Zondag 16 juni

Zondag zie je een herhaling van een aflevering die we in deze week al eens uitzonden.

Óngerwaeg

Óngerwaeg reist door heel Limburg op zoek naar de mooiste verhalen.
Maandag: 16.14 | 19.00 | 23.00
Dinsdag: 16.30 | 19.00 | 23.00
Woensdag: 16.30 | 19.00 | 23.00
Donderdag: 16.30 | 19.00 | 23.00
Vrijdag: 17.00 | 18.00 | 19.00 | 22.00 | 23.00
Zaterdag: 17.00 | 19.00 | 22.00
Zondag zie je een herhaling van een aflevering van afgelopen week.

Eén van de honderden uitzendingen van Óngerwaeg gemist?
Bekijk eerdere afleveringen op L1.nl/Ongerwaeg

Was Óngerwaeg de afgelopen tijd ook bij jou in de buurt?
Klik op onze interactieve kaart:

Logo 1Limburg

Programma's