Waar is Óngerwaeg deze week?

Afbeelding ter illustratie © iStock/L1
Het team van Óngerwaeg reist voor zijn zoektocht naar bijzondere verhalen van gewone mensen door de hele provincie in de Óngerwaeg-Mini.
De afleveringen deze week op L1 TV komen vanuit:

Maandag 3 juni: Hesper (Grevenbicht)

Hesper uit Grevenbicht heeft niet alleen 'n hele aparte naam, ze heeft ook een geheel eigen kijk op het leven. Ze staat voor de klas, maar in haar vrije tijd geniet ze op haar boerderijtje met tuin en beestjes. Vooral honden hebben haar voorkeur en dat met name verwaarloosde of zieke viervoeters. Hippie Hesper heeft hier haar plekje gevonden!
Afbeelding ter illustratie © Bron: L1

Dinsdag 4 juni: Gute Stube (Nederweert-Eind)

In Nederweert-Eind zien we de heilige maagd Maria in een telefooncel. Is dit een hotline met de Almachtige zelf? Maar het betreft de verzameling heiligenbeelden van Maria (!) en Tjeu Verboogen. We raken in gesprek met Maria en haar Duitse gasten Wolfgang en Sabine. Die twee kampeerders komen hier al zo lang, dat ze een aardig woordje Nederlands spreken. Bij de caravan hebben Wolfgang en Sabine een schattig tuinhuisje gebouwd met veel hout van binnen. Met recht een 'gute Stube'!
Afbeelding ter illustratie © Bron: L1

Woensdag 5 juni: Derde laag (Wolder)

In Wolder werken Christian en zijn 'schoonvader' Ronald in de oude stal van het nieuwe huis. Christian is Maastrichtenaar en een huisje in Wolder is voor hem en zijn vriendin de ideale plek. Maar voordat deze klus geklaard is, moet er nog heel wat water door de Maas. En wie weet wat voor geheimen de gedempte kelder nog prijsgeeft!
Afbeelding ter illustratie © Bron: L1

Donderdag 6 juni: Switch (Schinnen)

Jeoffrey Stassen maakte nog niet zo lang geleden een opmerkelijke switch. Hij besloot zijn stressvolle baan op kantoor in te ruilen voor een nieuw toekomst in de zorg. En nu zorgt deze sympathieke Limburger voor de nieuwe tuin van een zorginstelling in Schinnen. Jeoffrey zat altijd al graag tussen de plantjes, dus hij kan hier van zijn hobby z'n beroep maken!
Afbeelding ter illustratie © Bron: L1

Vrijdag 7 juni: Kappen nou! (Venlo)

Pé Lemmen is hoefsmid en vandaag is hij aan het werk in de manege op de Groote Heide in Venlo. Hoefsmid is een een rauw beroep, dat je op de meest vreemde plekken en uitgesproken omstandigheden moet uitvoeren. Maar Pé is voor dit beroep gemaakt. Hij heeft zijn stoere Amerikaanse auto helemaal omgebouwd tot mobiele smederij, compleet met vuurplaats.
Afbeelding ter illustratie © Bron: L1

Zaterdag 8 juni: IJzeren vrijer (Wessem)

Als we in Wessem ergens aanbellen waar niemand thuis is, spreekt overbuurvrouw Wilma ons aan. Zij heeft nog een bijzonder verhaal, zo verzekert deze vriendelijke Wessemse ons. En dan vertelt Wilma ons de opmerkelijke geschiedenis van de IJzeren Vrijer, met een wel heel pikante wending!
Afbeelding ter illustratie © Bron: L1

Zondag 9 juni

Zondag zie je een herhaling van een aflevering die we in deze week al eens uitzonden.