Waar is Óngerwaeg deze week?

Waar is Óngerwaeg deze week?

Het team van Óngerwaeg reist voor zijn zoektocht naar bijzondere verhalen van gewone mensen door de hele provincie in de Óngerwaeg-Mini.

De afleveringen deze week op L1 TV komen vanuit:

Maandag 15 april: Haanveld (Eygelshoven)

Haanveld in Eygelshoven is een hot item in het dorp. De buurtbewoners kijken nu nog uit op een groene heuvelrug met grazende schapen, maar het gevaar ligt op de loer. Jo Baur is aan de wandel, als we hem treffen en als lid van de actiegroep tegen de grindwinning voor de deur vertelt hij ons waar de schoen wringt.

Bekijk hier de aflevering

Dinsdag 16 april: Stoute schoenen (Munstergeleen)

Je kunt er moeilijk omheen als je door Munstergeleen rijdt: Kim Kuppen is de wijnkoningin van het dorp. Hoewel ze ons aanvankelijk op blote voeten te woord staat, trok Kim de stoute schoenen aan toen ze openlijk solliciteerde naar de kroon. En nu heeft ze de tijd van haar leven!

Bekijk hier de aflevering

Woensdag 17 april: Rijk (Heythuysen)

Op een zonnige zaterdag poetst Marc Duizer zijn auto. We zijn echter nieuwsgierig geworden door het enorme speelgoedpaard op wielen, dat achter de auto van papa Marc geparkeerde staat. Marc en zijn partner zijn trotse ouders van een tweeling en één van de twee dochtertjes is helemaal gek van paarden. En Marc beaamt: kinderen zijn onbetaalbaar!

Bekijk hier de aflevering

Donderdag 18 april: Gebarentaal (Egchel)

Monique Roumen uit Egchel woont samen met een stoere kerel die onlangs jarig was. Maar aangezien Abraham niet thuis is, willen we meer weten over zijn vriendin. Die maakt een hele zware periode door, maar ze is niet stil blijven zitten. Zo is Monique een cursus gebarentaal begonnen, om beter te kunnen communiceren met de mensen die op haar pad komen.

Bekijk hier de aflevering

Vrijdag 19 april: Ladies night (Gebroek)

Op een regenachtige dag komen we op straat niemand tegen en dus hebben we via social media een oproep gedaan richting de fans van Óngerwaeg. Die dirigeren ons richting een boerderij in Gebroek, dat bij Echt hoort. Brigitte en Manon zijn bezig met een ladies night, waar een horde winkelende dames verwacht wordt!

Bekijk hier de aflevering

Zaterdag 20 april: Goodiebag (Gebroek)

Brigitte en Manon geven ons vandaag een kijkje in de wereld van interieurstyling en trends, maar ook in het koopgedrag van het vrouwelijke geslacht. De dames organiseren een ladies night, waarbij de inhoud van de goodiebag enorm belangrijk is!

Bekijk hier de aflevering

Zondag 21 april

Zondag zie je een herhaling van een aflevering die we in deze week al eens uitzonden.

Óngerwaeg

Óngerwaeg reist door heel Limburg op zoek naar de mooiste verhalen.
Maandag: 16.14 | 19.00 | 23.00
Dinsdag: 16.30 | 19.00 | 23.00
Woensdag: 16.30 | 19.00 | 23.00
Donderdag: 16.30 | 19.00 | 23.00
Vrijdag: 17.00 | 18.00 | 19.00 | 22.00 | 23.00
Zaterdag: 17.00 | 19.00 | 22.00
Zondag zie je een herhaling van een aflevering van afgelopen week.

Eén van de honderden uitzendingen van Óngerwaeg gemist?
Bekijk eerdere afleveringen op L1.nl/Ongerwaeg

Was Óngerwaeg de afgelopen tijd ook bij jou in de buurt?
Klik op onze interactieve kaart:

Logo 1Limburg

Piek in drugstests tijdens zomer: xtc populairst

Piek in drugstests tijdens zomer: xtc populairst

Het zomerseizoen staat bijna gelijk aan festivals: naast zon, muziek en vrienden worden er tijdens festivals ook vaak drugs gebruikt. Bij het servicepunt voor drugstests bij Mondriaan merken ze een flinke stijging tijdens de zomer.

Programma's