Waar is Óngerwaeg deze week?

Waar is Óngerwaeg deze week?

Het team van Óngerwaeg reist voor zijn zoektocht naar bijzondere verhalen van gewone mensen door de hele provincie in de Óngerwaeg-Mini.

De afleveringen deze week op L1 TV komen vanuit:

Maandag 8 april: Was guckst du? (Vaals)

Karin van Dalen uit Vaals laat haar hondje uit op een zonnige, maar frisse ochtend. Ze woont graag in Vaals, maar de carnaval wordt hier op een andere manier gevierd dan in - bijvoorbeeld - Bocholtz. In Vaals is het allemaal wat formeler en daar houdt Karin niet zo van. En wat ook niet zo leuk is: Ze kan L1 niet meer ontvangen!

Bekijk hier de aflevering

Dinsdag 9 april: Beetje verliefd (Sevenum)

Liefde is... samen het dak op om pannen te leggen! Althans, zo gaat het bij Marcel en Kim in Sevenum vandaag. De twee leerden elkaar via internet kennen en hebben nu dit huis gekocht.

Bekijk hier de aflevering

Woensdag 10 april: Mijn kinderen (Milsbeek)

Jan Hoenselaar uit Milsbeek heeft ons door het raam al gezien en hij roept ons naar binnen. Jan vroeg zich al af wanneer we eens een keer bij hem zouden langskomen, want hij is immers een bekend dorpsfiguur. Jan heeft zich altijd verdienstelijk gemaakt binnen het Milsbeekse verenigingsleven en hij gaat ook al jaren mee in de carnavalsoptocht. Maar dat hier op de boerderij ontelbare kinderen hebben leren ponyrijden, doet het hart van Jan nog altijd sneller slaan. Hij noemt ze dan ook steevast ''zijn kinderen''.

Bekijk hier de aflevering

Donderdag 11 april: Madelief (Sittard)

Bij een hamburgerrestaurant in Sittard worden we aangesproken door Mariano. Hij wil graag beroemd worden. Omdat we benieuwd zijn naar zijn beweegredenen en talenten, gaan we met hem in gesprek. En via het verhaal over een Congolese vluchteling komen we uiteindelijk uit bij Mariano's oogappel: dochter Madelief!

Bekijk hier de aflevering

Vrijdag 12 april: Half Chinees (Blitterswijck)

Nadat ze over de eerste schrik heen is, vertelt Truus uit Blitterswijck ons vol vuur over de jaren dat ze met haar man in China woonde. In het interieur van Truus en Henny is de 'Chinese periode' duidelijk zichtbaar en elk meubelstuk heeft ook een verhaal. En vriendschap met een Chinees betekent ook, dat je echte vrienden bent!

Bekijk hier de aflevering

Zaterdag 13 april: Hemel op aarde (Blitterswijck)

Truus en Henny Jenner uit Blitterswijck hebben jarenlang in China gewoond. Met veel plezier denken ze aan die periode in hun leven terug en ze vertellen er dan ook graag over. Terwijl Truus ons de geheimen van de Chinese keuken toevertrouwt, vertelt Henny ons hoe bijzonder de band was die ze met de Chinezen hadden. Echt een tweede thuis!

Bekijk hier de aflevering

Zondag zie je een herhaling van een aflevering die we in deze week al eens uitzonden.

Óngerwaeg

Óngerwaeg reist door heel Limburg op zoek naar de mooiste verhalen.
Maandag: 16.14 | 19.00 | 23.00
Dinsdag: 16.30 | 19.00 | 23.00
Woensdag: 16.30 | 19.00 | 23.00
Donderdag: 16.30 | 19.00 | 23.00
Vrijdag: 17.00 | 18.00 | 19.00 | 22.00 | 23.00
Zaterdag: 17.00 | 19.00 | 22.00
Zondag zie je een herhaling van een aflevering van afgelopen week.

Eén van de honderden uitzendingen van Óngerwaeg gemist?
Bekijk eerdere afleveringen op L1.nl/Ongerwaeg

Was Óngerwaeg de afgelopen tijd ook bij jou in de buurt?
Klik op onze interactieve kaart:

Logo 1Limburg

Piek in drugstests tijdens zomer: xtc populairst

Piek in drugstests tijdens zomer: xtc populairst

Het zomerseizoen staat bijna gelijk aan festivals: naast zon, muziek en vrienden worden er tijdens festivals ook vaak drugs gebruikt. Bij het servicepunt voor drugstests bij Mondriaan merken ze een flinke stijging tijdens de zomer.

Programma's