Waar is Óngerwaeg deze week?

Waar is Óngerwaeg deze week?

Het team van Óngerwaeg reist voor zijn zoektocht naar bijzondere verhalen van gewone mensen door de hele provincie in de Óngerwaeg-Mini.

De afleveringen deze week op L1 TV komen vanuit:

Maandag 11 maart: Papo (Hoensbroek)

In Hoensbroek worden we in de gaten gehouden door Annie. Ze ziet alles wat hier in de straat gebeurt. Maar Annie is een vrouw van weinig woorden, dus praten we met Ton Vogelaar. Ton is een kleurrijk figuur, met altijd een hoedje op. Zijn kleinkinderen noemen hem Papo!

Bekijk hier de aflevering

Dinsdag 12 maart: Import (Evertsoord)

Evertsoord is een sluimerend en krimpend dorpje, waar de voetbalclub allang ter ziele is. Maar sinds een tijd is Evertsoord met name populair voor mensen die de ruimte zoeken. Voor de Brabantse Angela en haar partner is dit de ideale plek voor een dagopvang voor honden. Baasjes die geen tijd hebben om Fikkie uit te laten, kunnen hun viervoeter hier overdag 'parkeren'. En Angela heeft haar werk aan huis, zodat ze zich optimaal op de ingrijpende verbouwing kan concentreren.

Bekijk hier de aflevering

Woensdag 13 maart: Bollenmeisje (Geijsteren)

Bert Spee woont in een kleurrijk huis in Geijsteren. Samen met zijn vrouw woonde Bert eerst in de duinen aan zee, maar het werk bracht hem naar Limburg. En aangezien zijn wederhelft uit de bollenstreek afkomstig is, noemt Bert haar steevast zijn 'bollenmeisje'! En ook al is ze nu niet thuis, Bert zet zijn echtgenote met dit bloemrijke verhaal bij ons helder op het netvlies!

Bekijk hier de aflevering

Donderdag 14 maart: Nooit loslaten (Ittervoort)

Arno en Yvonne Remmers doen bijna alles samen. Het verhaal over hun eerste ontmoeting is vertederend. Arno vroeg Yvonne ten dans, maar Yvonne was huiverig vanwege haar beperking. Arno ontfermde zich over Yvonne en de twee hebben elkaar nooit meer losgelaten. Vandaag hebben ze een stukje met de auto gereden en in Ittervoort een broodje gegeten, onder het motto: Leuke dingen blijven doen, zolang als het gaat!

Bekijk hier de aflevering

Vrijdag 15 maart: Waorum neet? (Belfeld)

De meeste mensen zouden zich ongemakkelijk voelen, zo in ochtendjas voor de camera. Maar Pierre van Dijk uit Belfeld niet. Pierre staat ons keurig te woord en we mogen zelfs binnenkomen in dit bijzondere, houten huis. Pierre bouwde het zelf, met hulp van vrienden en familie. En toen is ook de bijzondere naam voor dit huis ontstaan!

Bekijk hier de aflevering

Zaterdag 16 maart: Slimmer dan opa (Ysselsteyn)

Jos en Ine uit Ysselsteyn maken een ommetje met hond Finn en kleinzoon Jax. Zoals alle grootouders zijn Jos en Ine apentrots op Jax, die volgens opa zelfs slimmer is dan hij. Zo kent Jax al verscheidene kleuren en kan hij ze zelfs benoemen. Een kleine proef op de som van onze kant doorstaat deze peuter moeiteloos en nog nooit is de naam van ons programma zo leuk uitgesproken als vandaag!

Bekijk hier de aflevering

Óngerwaeg

Óngerwaeg reist door heel Limburg op zoek naar de mooiste verhalen.
Maandag: 16.14 | 19.00 | 23.00
Dinsdag: 16.30 | 19.00 | 23.00
Woensdag: 16.30 | 19.00 | 23.00
Donderdag: 16.30 | 19.00 | 23.00
Vrijdag: 17.00 | 18.00 | 19.00 | 22.00 | 23.00
Zaterdag: 17.00 | 19.00 | 22.00
Zondag zie je een herhaling van een aflevering van afgelopen week.

Eén van de honderden uitzendingen van Óngerwaeg gemist?
Bekijk eerdere afleveringen op L1.nl/Ongerwaeg

Was Óngerwaeg de afgelopen tijd ook bij jou in de buurt?
Klik op onze interactieve kaart:

Logo 1Limburg

Programma's