Waar is Óngerwaeg deze week?

Waar is Óngerwaeg deze week?

Het team van Óngerwaeg reist voor zijn zoektocht naar bijzondere verhalen van gewone mensen door de hele provincie in de Óngerwaeg-Mini.

De afleveringen deze week op L1 TV komen vanuit:

Maandag 4 februari: Transplantatie (Itteren)

Als het om uiterlijke schoonheid gaat, leiden er vele wegen naar Rome. Dat er ook een weg via Itteren loopt, is voor ons nieuw. Maar in de 'brow bar' van Davina kun je je wenkbrauwen een grote beurt laten geven. Dat geldt overigens niet alleen voor vrouwen, maar ook voor mannen. Wie van het Óngerwaeg-team voelt zich het meest aangesproken?

Bekijk hier de aflevering

Dinsdag 5 februari: Kersewien (Smakt)

Johan Custers duwt even iets in de brievenbus bij zijn buurman in Smakt. Aangezien de buurman niet thuis is, vertelt Johan ons dat deze heerlijke kersenwijn maakt. Maar minstens zo interessant zijn de verhalen van Johan over zijn tijd als prins van CV de Keavers. Dit is de carnavalsvereniging van het Brabantse Holthees en het Limburgse Smakt, met een grensoverschrijdende optocht!

Bekijk hier de aflevering

Woensdag 6 februari: Nagellak (Obbicht)

Er ligt sneeuw in Obbicht, maar voor de camper van Willem Selten is dat geen enkel probleem. Willem rijdt het hele jaar door met zijn woonmobiel, dus er liggen winterbanden op. Willem woont tijdelijk bij moeder Mien en de twee zijn vaak samen op pad. Niet alleen voor dagelijks vervoer, maar ook voor vakantie in het buitenland. Voormalig trucker Willem is tegenwoordig werkzaam in de cosmetica-industrie. Dat is nog eens een overgang!

Bekijk hier de aflevering

Donderdag 7 februari: Un bietje God (Blerick)

Manouschka uit Blerick wacht op vervoer. Ze gaat haar vader helpen bij zijn dagbesteding. Pa maakt een zware periode door en zijn gezondheid laat te wensen over. Manouschka heeft ooit beloofd dat ze pa - indien nodig - mantelzorg zou verlenen en dat doet ze nu dus ook. Maar de hele situatie valt haar zwaar en deze jonge moeder pinkt even een traantje weg. Haar geloof in God is ze inmiddels kwijtgeraakt.

Bekijk hier de aflevering

Vrijdag 8 februari: House of Colours (Heerlen)

Op een grauwe winterdag in Heerlen zijn we op zoek naar wat kleur en dat hopen we te vinden in het House of Colours. Dit blijkt een verzamelplek voor creatieve ondernemers en Paul Kops is de nieuwste ‘bewoner’ van het pand. Paul vertelt ons niet alleen over zijn beroep, maar ook over zijn vrouw. Die leerde hij kennen toen hij 15 was, op de camping in Frankrijk!

Bekijk hier de aflevering

Zaterdag 9 februari: Bankhangpak (Heerlen)

In het House of Colours in Heerlen heeft Nellie Beckers haar kleine atelier. Hier geeft ze onder meer naailes aan leerlingen van alle leeftijden. Aan de muur hangt een foto van haar drie kinderen. Dochter Marloes zou eigenlijk Juulke heten, maar zover kwam het niet. Toch blijft de naam Juulke voor Nellie héél belangrijk.

Bekijk hier de aflevering

Óngerwaeg

Óngerwaeg reist door heel Limburg op zoek naar de mooiste verhalen.
Maandag: 16.14 | 19.00 | 23.00
Dinsdag: 16.30 | 19.00 | 23.00
Woensdag: 16.30 | 19.00 | 23.00
Donderdag: 16.30 | 19.00 | 23.00
Vrijdag: 17.00 | 18.00 | 19.00 | 22.00 | 23.00
Zaterdag: 17.00 | 19.00 | 22.00
Zondag zie je een herhaling van een aflevering van afgelopen week.

Eén van de honderden uitzendingen van Óngerwaeg gemist?
Bekijk eerdere afleveringen op L1.nl/Ongerwaeg

Was Óngerwaeg de afgelopen tijd ook bij jou in de buurt?
Klik op onze interactieve kaart:

Logo 1Limburg

Programma's