Waar is Óngerwaeg deze week?

Waar is Óngerwaeg deze week?

Het team van Óngerwaeg reist voor zijn zoektocht naar bijzondere verhalen van gewone mensen door de hele provincie in de Óngerwaeg-Mini.

De afleveringen deze week op L1 TV komen vanuit:

Maandag 3 december: Otto (Gronsveld)

Het is een even vertederend als opmerkelijk schouwspel: Jan Cremers laat hondje Otto uit in Gronsveld. Otto heeft namelijk sinds een driedubbele hernia geen gevoel meer in zijn achterpootjes en nu heeft Otto een soort van rolstoel. Terwijl Otto handig rondjes draait op het troittoir, vertelt Jan ons over zijn liefhebberijen: muziek en carnaval. Jan is bij elkaar opgeteld al honderd jaar lid van twee verenigingen en hij was ooit zelfs hulpsinterklaas!

Aflevering bekijken

Dinsdag 4 december: Paris en Omi (Roermond)

Monique en kleindochter Paris versieren het voorportaal van een flat in Roermond. Dat doet Monique richting de feestdagen altijd met veel plezier. Paris helpt oma vandaag, maar ze noemt Monique steevast Omi. Monique werd namelijk al op jonge leeftijd oma en juist die benaming vindt ze te ouwelijk. De twee hebben allebei een creatieve geest en Paris wil het liefst verder in de wereld van de visagie. "Eerst je school afmaken", zegt Omi dan!

Aflevering bekijken

Woensdag 5 december: Noudje (Wellerlooi)

De grote foto van Noud Derks op de gevel van het dorpscafé was ons al opgevallen, maar het bijpassende verhaal krijgen we van Marij Fleuren. Noudje is een bekend dorpsfiguur in Wellerlooi en zelfs nog familie van Marij. Noud is 3x11 jaar lid van carnavalsvereniging De Kuluut en dat verdient een bijzonder eerbetoon. Marij is als beheerster van het gemeenschapshuis zelf ook een bekend figuur in het dorp. Dat doet ze al ruim dertig jaar en ze gaat door tot het niet meer kan.

Aflevering bekijken

Donderdag 6 december: Ollie (Wellerlooi)

In Wellerlooi maken we via echtgenote Marij kennis met Mat Fleuren. Mat is bijna elke dag te vinden in zijn werkplaats, waar hij motoren en versnellingsbakken reviseert. De verhalen van Mat over het sleutelen zijn soms te technisch voor ons om te volgen, maar de passie druipt er vanaf!

Aflevering bekijken

Vrijdag 7 december: Fleetwood John (Visserweert)

Fleetwood betekent eigenlijk drijfhout en dat is precies waar John uit Visserweert zich graag mee bezig houdt. Op dit moment wil hij van drijfhout uit de Maas vaartuigen gaan maken voor toeristische tripjes op het water. John was al eens te gast in dit programma, maar het is verdraaid leuk om hem weer eens aan het woord te laten. Want John heeft een uniek gevoel voor humor en altijd een verhaal paraat!

Aflevering bekijken

Zaterdag 8 december: Veilige haven (Maastricht)

Ruud Hoogakker is 77 en terug in Maastricht. Oorspronkelijk van Scharn en nu neergestreken in Nazareth. Ruud koestert het zonnetje in november, want hij vraagt zich af wat de Limburgse winter hem gaat brengen. Ruud woonde namelijk de afgelopen 48 jaar in Zuid-Afrika!

Aflevering bekijken

Óngerwaeg

Óngerwaeg reist door heel Limburg op zoek naar de mooiste verhalen.
Maandag: 16.14 | 19.00 | 23.00
Dinsdag: 16.30 | 19.00 | 23.00
Woensdag: 16.30 | 19.00 | 23.00
Donderdag: 16.30 | 19.00 | 23.00
Vrijdag: 17.00 | 18.00 | 19.00 | 22.00 | 23.00
Zaterdag: 17.00 | 19.00 | 22.00
Zondag zie je een herhaling van een aflevering van afgelopen week.

Eén van de honderden uitzendingen van Óngerwaeg gemist?
Bekijk eerdere afleveringen op L1.nl/Ongerwaeg

Was Óngerwaeg de afgelopen tijd ook bij jou in de buurt?
Klik op onze interactieve kaart:

Logo 1Limburg

Programma's