Waar is Óngerwaeg deze week?

Waar is Óngerwaeg deze week?

Het team van Óngerwaeg reist voor zijn zoektocht naar bijzondere verhalen van gewone mensen door de hele provincie in de Óngerwaeg-Mini.

De afleveringen deze week op L1 TV komen vanuit:

Maandag 24 september: Verbrand (Kronenberg)

De bloedhete zomer heeft in de tuin van de familie Hermkens in Kronenberg een ware kaalslag gepleegd. De meeste vetplantjes zijn door de zinderende zonnestralen verbrand en dat doet met name Joep pijn. Hij heeft namelijk decennia aan zijn rotstuin gewerkt. De stenen kwamen zelfs uit Zuid-Limburg! Een bakkerij heeft Kronenberg inmiddels niet meer, maar Joep stond vroeger voor dag en dauw op om bij de plaatselijke bakker aan de slag te gaan. En die werktijden hebben er toch wel voor gezorgd, dat Joep het een en ander gemist heeft in zijn leven.

Aflevering bekijken

Dinsdag 25 september: Wiener (Guttecoven)

In de voortuin van Lou Albertz staat een etalagepop. En er steken een paar benen uit een pot met aarde! Het tafereel wordt nog opmerkelijker, als vanaf de eerste verdieping accordeonklanken tot ons komen. Die worden geproduceerd door Tiny, de wederhelft van Lou. Tiny speelt al meer dan een halve eeuw op de 'trekbuul' en dat gaat haar hoorbaar goed af!

Aflevering bekijken

Woensdag 26 september: 't Kuupelke (Roermond)

Andrea Silkens heeft net de was afgehaald en ze voelt zich door ons een beeje overvallen. Maar Andrea woont wel op een schitterende plek in Roermond, met in haar tuin een oud theehuisje. Het sprookjesachtige pandje is door Andrea en haar man helemaal opgeknapt. Het doet nu dienst als expositieruimte en atelier. Andrea schildert iconen en bij dat schilderen hoort passende muziek!

Aflevering bekijken

Donderdag 27 september: Met beleid (Gennep)

Koen van Velp uit Oeffelt is de provinciegrens overgestoken, om het dameswielrennen in Gennep te gaan bekijken. Dat doet Koen niet op een gewone fiets, maar op een wel heel gestroomlijnde ligfiets. Dat levert soms weleens lastige situaties in het verkeer, maar volgens Koen is het een kwestie van geven en nemen!

Aflevering bekijken

Vrijdag 28 september: Gaat vanzelf (Haelen)

Terwijl we op de ene plek in Haelen niet welkom zijn, ontvangt Jac Spee ons juist met open armen. Jac is een groot liefhebber van Óngerwaeg en we raken met hem in gesprek. Aanvankelijk hebben we het over koetjes en kalfjes, maar gaandeweg wordt ons duidelijk hoe zwaar Jac het heeft gehad. Een kind verloren en zelf ernstig ziek geweest. Maar Jac is geen klager en al helemaal geen liefhebber van de gezondheidszorg. Want volgens hem gaat alles wat je vanzelf krijgt, ook vanzelf weer over.

Aflevering bekijken

Zaterdag 29 september: Beschoten (Simpelveld)

Truus op den Camp woont op een heuvel in Simpelveld. Ze heeft een lang en rijk leven gehad, grotendeels in dienst van anderen. Truus heeft de oorlog bewust meegemaakt. Ze werd als jong meisje door een Duitse soldaat in haar been geschoten en overleefde maar ternauwernood. En zelfs op dat moment dacht Truus niet aan zichzelf, maar aan haar medemens.

Óngerwaeg

Óngerwaeg reist door heel Limburg op zoek naar de mooiste verhalen.
Maandag: 16.14 | 19.00 | 23.00
Dinsdag: 16.30 | 19.00 | 23.00
Woensdag: 16.30 | 19.00 | 23.00
Donderdag: 16.30 | 19.00 | 23.00
Vrijdag: 17.00 | 18.00 | 19.00 | 22.00 | 23.00
Zaterdag: 17.00 | 19.00 | 22.00
Zondag zie je een herhaling van een aflevering van afgelopen week.

Eén van de honderden uitzendingen van Óngerwaeg gemist?
Bekijk eerdere afleveringen op L1.nl/Ongerwaeg

Was Óngerwaeg de afgelopen tijd ook bij jou in de buurt?
Klik op onze interactieve kaart:

Logo 1Limburg

Programma's