Waar is Óngerwaeg deze week?

Waar is Óngerwaeg deze week?

Het team van Óngerwaeg reist voor zijn zoektocht naar bijzondere verhalen van gewone mensen door de hele provincie in de Óngerwaeg-Mini.

De afleveringen deze week op L1 TV komen vanuit:

Maandag 2 juli: Anders (Reuver)

In Reuver staat een bijzonder kunstwerk in de tuin. Wie zet er nou een oude motor in 'd'n haof'?

Het antwoord op de vraag krijgen we meteen als de voordeur opengaat. John Smeets is anders. Daar kiest hij bewust voor. Vandaar dat John er ook anders uitziet dan de meeste Limburgers en dat is eigenlijk nog voorzichtig uitgedrukt. Maar als je door de buitenkant heenkijkt zie je een man met een hart van goud. Vooral aan mensen met een beperking heeft John zijn hart verpand en als hij hen een plezier kan doen is zijn dag geslaagd!

Aflevering bekijken

Dinsdag 3 juli: Kermis-dinsdig (Nieuwstadt)

Een complete ronde door Nieuwstadt gereden maar onze nieuwsgierigheid wordt nog niet echt geprikkeld.

Het dorp lijkt wel ingeslapen zo rond het middaguur. Op het moment dat we voor een tweede keer het dorp willen doorkruisen komt de plaatselijke schutterij de straat ingemarcheerd. Elk jaar op kermisdinsdag gaan ze op pad, van kroeg tot kroeg. De koning is trots op zijn koningin, natuurlijk ook omdat het zijn eigen dochter is. En eenmaal binnen in het gemeenschapshuis, is het eerste wat onze aandacht trekt een toch wel schaars geklede dame. Wat doet die daar nou!?

Aflevering bekijken

Woensdag 4 juli: Genneps Blumke (Gennep)

Bij een drukke kruising in Gennep zit een fleurig uitziende dame op een bankje. Ze heeft net een stukje gefietst met haar man.

Op de tandem, want Hennie revalideert van een blessure. Haar man Paul is een verwoed fietser, hij bedwong al een aantal keren de Mont Ventoux. Hennie is een alleraardigste kletskous in de meest positieve zin van het woord. En ze ziet er elke dag even fleurig uit, verzekert Paul ons. Volgens Hennie noemt men haar in de volksmond dan ook het 'Genneps blumke'. Die eretitel is haar op het lijf geschreven en samen met Paul zijn ze na een druk leven in Zuid-Limburg nu voorgoed neergestreken op de geboortegrond van Paul.

Aflevering bekijken

Donderdag 5 juli: Bergen (Schin op Geul)

Dit is ongetwijfeld één van de meest bijzondere ontmoetingen ooit, vooral vanwege de onverwachte wendingen in deze ontmoeting.

Omdat aanvankelijk een gesprek niet doorgaat, draaien we ons onverrichter zake om en staan ineens oog in oog met twee mountainbikers. Dat gesprek krijgt wéér een wending als we worden onderbroken door een bijzonder vriendelijke, maar nieuwsgierige meneer van Ethiopische afkomst. Het gesprek kantelt een aantal keren op wonderbaarlijke wijze, tot ieders verbazing, maar de onderlinge verstandhouding is hartverwarmend!

Aflevering bekijken

Vrijdag 6 juli: Dansende billen (Velden)

In Velden is het gebouw van de jeugdclub vandaag het decor voor een dansrepetitie.

Dansjuf Liselotte oefent met een groepje meiden al voor de show die ze straks in het gemeenschapshuis gaan opvoeren. Natuurlijk zien we vandaag een aantal danspasjes, maar het leukste is toch wel om te horen hoe kinderen op deze leeftijd over bepaalde dingen denken en hoe ze in het leven staan. Met, in sommige gevallen, een hele levendige fantasie dus!

Aflevering bekijken

Zaterdag 7 juli: Gewoën gebleve (Dieteren)

Bij de visvijver in Dieteren raken we, zoals al snel blijkt, in gesprek met de broer en schoonzus van niemand minder dan Martin Hurkens.

En gelukkig bevestigen zij de indruk die we al hadden van de operazanger: Ondanks de successen is Martin gewoon zichzelf gebleven, een luxe die maar weinigen zich permitteren als ze eenmaal met hun kop op tv komen. Op het moment van ons gesprek zit Martin alweer in China, waar hij razend populair is. Het succes wordt hem binnen de familie van harte gegund en ook door ons, want wij zijn dol op bijzonder gewone Limburgers!

Aflevering bekijken

Óngerwaeg

Óngerwaeg reist door heel Limburg op zoek naar de mooiste verhalen.
Maandag tot en met zaterdag om 17:00, 19:00 en 22:00 uur op L1 TV.

Eén van de honderden uitzendingen van Óngerwaeg gemist?
Bekijk eerdere afleveringen op L1.nl/Ongerwaeg

Was Óngerwaeg de afgelopen tijd ook bij jou in de buurt?
Klik op onze interactieve kaart:


Logo 1Limburg

Programma's