Waar is Óngerwaeg deze week?

Waar is Óngerwaeg deze week?

Het team van Óngerwaeg reist voor zijn zoektocht naar bijzondere verhalen van gewone mensen door de hele provincie in de Óngerwaeg-Mini.

De afleveringen deze week op L1 TV komen vanuit:

Maandag 4 juni: Altied get (Eckelrade)

Op de gevel van het huis van Miranda Drummen in Eckelrade staat de tekst Altied Get en zo is volgens Miranda ook het leven.

Zo hebben Miranda en haar man een een fruitbedrijf en in de fruittelersbranche is het al jaren kommer en kwel. Daar komt nog eens bij dat Miranda's wederhelft sukkelt met zijn gezondheid. Maar er zijn ook genoeg dingen in het leven om te koesteren en dat doet het gezin Drummen dan ook!

Aflevering bekijken

Dinsdag 5 juni: Kibboets (Venlo)

Vanaf het platdak worden we toegesproken door Kelly en Jacqueline.

Kelly woont in dit huis en Jacqueline even verderop. We bezorgen onszelf kramp in de nek van het omhoog turen, maar het levert wel een mooi verhaal op. Hoe hebben deze twee vrouwen tot dusver hun leven geleefd? Jacqueline woonde zelfs een tijdje in Israël, in een kibboets!

Aflevering bekijken

Woensdag 6 juni: Jong blaadje (Weert)

In Weert zijn we te gast bij Ad en Gerry Mater. De twee hebben een enorme tuin die ze tot in de puntjes bijhouden.

We hebben geluk, want het stel is net terug van de markt. Een hele verzameling nieuwe en zeldzame plantjes staat te wachten om een plekje in de tuin te krijgen. Spraakwaterval Ad, gewapend met een schitterende snor uit tijd van Charles Dickens, neemt ons via de tuin mee op sleeptouw naar zijn museum. Daar vallen we van de ene verbazing in de andere!

Aflevering bekijken

Donderdag 7 juni: Boobytrap (Weert)

Het museum van Ad Mater uit Weert is een waar schouwspel. Glas in lood, fietsen, motoren, gebruiksartikelen, klompen, Ad verzamelt het allemaal.

Er zitten ook dingen bij, waar we zelfs nog nooit van gehoord hadden. Zoals vuurwapens, waarmee je vroeger ondergronds op mollen kon jagen. Dit soort boobytraps zou vandaag de dag niet meer door de beugel kunnen. Maar een bezoekje aan het museum van Ad is wel leerzaam, want Ad heeft overal een verhaal bij!

Aflevering bekijken

Vrijdag 8 juni: De zwerver (America)

Herman uit America heeft geen makkelijk leven gehad. Terwijl hij in de voortuin van vriend Jan staat, vertelt Herman ons over het zwervende bestaan dat hij leidde.

Problemen met zijn gezondheid en geen vaste woon- of verblijfplaats maakten het voor hem lastig om voet aan de grond te krijgen. Inmiddels heeft Herman echter in America vaste voet aan de grond gekregen en hij kan nu weer een beetje van het leven genieten. Een beetje, want kortademigheid speelt hem parten. Bedankt voor je openhartige verhaal, Herman.

Aflevering bekijken

Zaterdag 9 juni: Boterhammen (Hilleshagen)

Thuur Wouters is op een leeftijd gekomen, waarbij hij naar eigen zeggen "de meeste boterhammen gehad heeft", maar op ons maakt hij nog een hele fitte indruk.

Het bedrijf heeft deze boer uit Hilleshagen inmiddels voor het grootste deel overgedaan aan zijn zoon, maar Thuur helpt nog altijd een handje mee.

Er staat aan de overkant van de weg een marktkraampje met jam, waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. En bij de loods kunnen mensen ook gebruikte kleding inleveren. Bij Thuur zit het hart op de juiste plek!

Aflevering bekijken

Óngerwaeg

Óngerwaeg reist door heel Limburg op zoek naar de mooiste verhalen.
Maandag: 16.14 | 19.00 | 23.00
Dinsdag: 16.30 | 19.00 | 23.00
Woensdag: 16.30 | 19.00 | 23.00
Donderdag: 16.30 | 19.00 | 23.00
Vrijdag: 17.00 | 18.00 | 19.00 | 22.00 | 23.00
Zaterdag: 17.00 | 19.00 | 22.00
Zondag zie je een herhaling van een aflevering van afgelopen week.

Eén van de honderden uitzendingen van Óngerwaeg gemist?
Bekijk eerdere afleveringen op L1.nl/Ongerwaeg

Was Óngerwaeg de afgelopen tijd ook bij jou in de buurt?
Klik op onze interactieve kaart:

Logo 1Limburg

Programma's