Waar is Óngerwaeg deze week?

Waar is Óngerwaeg deze week?

Het team van Óngerwaeg reist voor zijn zoektocht naar bijzondere verhalen van gewone mensen door de hele provincie in de Óngerwaeg-Mini.

De afleveringen deze week op L1 TV komen vanuit:

Maandag 12 februari: Geen Óngerwaeg

Vanwege vastelaovend geen Óngerwaeg vandaag.

Dinsdag 13 februari: Geen Óngerwaeg

Vanwege vastelaovend geen Óngerwaeg vandaag.

Woensdag 14 februari: Twannies Smulput (Hegelsom)

Al meerdere keren waren we bij Twan Kluskens aan de deur, maar dan was onze hoofdpersoon van vandaag niet thuis. De 'trigger' is ook vandaag weer de put in de voortuin. Maar er staat bij die gemetselde put een foto van de 'Swedish Chef' uit The Muppet Show, met daarbij de tekst: Twannies Smulput. Als we dan buiten op tafel ook nog een pan dampende 'petatte' ontdekken, kunnen we onze nieuwsgierigheid niet meer bedwingen. En het verhaal is nog mooier dan we dachten: Twannie is een BH (Bekinde Hegelsumse)!

Aflevering bekijken

Donderdag 15 februari: Het spook (Haelen)

Elk zichzelf respecterend kasteel heeft een spook en dat is in Haelen niet anders. We drinken toevallig een 'tas' koffie bij Vera en Rogier en we krijgen spontaan een rondleiding door het kasteel aangeboden. Voordat de vader van Vera het kasteel kocht, was het eigendom van een wel héél excentrieke Duitse dame. En terwijl we in de hal van het kasteel staan, vertelt Vera over het spook; de jager die op mysterieuze wijze spoorloos verdween...

Aflevering bekijken

Vrijdag 16 februari: Aangetrouwd (Haelen)

Het kasteel in Haelen heeft niet alleen een spook, maar ook illustere - voormalige - bezitters. Met name de Duitse dame uit een oud industrieel geslacht was een geval apart. Die familiaire status was voor haar echter niet voldoende, ze wilde dolgraag van adel zijn. En dus trouwde ze een Duitse prins, zodat ze zich vanaf dat moment prinses mocht noemen. Een bizar verhaal over een vreemde vrouw, die zich amper buiten de kasteelmuren liet zien. In elk geval niet in het dorp. Hoe anders is het nu, als het hele kasteel met al zijn snuisterijen, kunst en meubels weer toegankelijk wordt voor publiek!

Aflevering bekijken

Zaterdag 17 februari: Rex (Sibbe)

In Sibbe wandelt Els Hendriks met hond Rex. Rex is al 13 en de pootjes willen niet meer zo. Maar, zo verzekert Els ons, Rex kan nog rennen als de beste!

Els is geboren en getogen in Sibbe en ze woont weer op een voor haar belangrijke plek. En sinds haar zus Lia vier jaar geleden is overleden, woont Rex bij Els en haar man. Een mooie oude dag voor Rex!

Aflevering bekijken

Óngerwaeg

Óngerwaeg reist door heel Limburg op zoek naar de mooiste verhalen.
Maandag tot en met zaterdag om 17:00, 19:00 en 22:00 uur op L1 TV.

Eén van de honderden uitzendingen van Óngerwaeg gemist?
Bekijk eerdere afleveringen op L1.nl/Ongerwaeg

Was Óngerwaeg de afgelopen tijd ook bij jou in de buurt?
Klik op onze interactieve kaart:


Logo 1Limburg

Programma's