Waar is Óngerwaeg deze week?

Waar is Óngerwaeg deze week?

Het team van Óngerwaeg reist voor zijn zoektocht naar bijzondere verhalen van gewone mensen door de hele provincie in de Óngerwaeg-Mini.

De afleveringen deze week op L1 TV komen vanuit:

Maandag 12 februari: Geen Óngerwaeg

Vanwege vastelaovend geen Óngerwaeg vandaag.

Dinsdag 13 februari: Geen Óngerwaeg

Vanwege vastelaovend geen Óngerwaeg vandaag.

Woensdag 14 februari: Twannies Smulput (Hegelsom)

Al meerdere keren waren we bij Twan Kluskens aan de deur, maar dan was onze hoofdpersoon van vandaag niet thuis. De 'trigger' is ook vandaag weer de put in de voortuin. Maar er staat bij die gemetselde put een foto van de 'Swedish Chef' uit The Muppet Show, met daarbij de tekst: Twannies Smulput. Als we dan buiten op tafel ook nog een pan dampende 'petatte' ontdekken, kunnen we onze nieuwsgierigheid niet meer bedwingen. En het verhaal is nog mooier dan we dachten: Twannie is een BH (Bekinde Hegelsumse)!

Aflevering bekijken

Donderdag 15 februari: Het spook (Haelen)

Elk zichzelf respecterend kasteel heeft een spook en dat is in Haelen niet anders. We drinken toevallig een 'tas' koffie bij Vera en Rogier en we krijgen spontaan een rondleiding door het kasteel aangeboden. Voordat de vader van Vera het kasteel kocht, was het eigendom van een wel héél excentrieke Duitse dame. En terwijl we in de hal van het kasteel staan, vertelt Vera over het spook; de jager die op mysterieuze wijze spoorloos verdween...

Aflevering bekijken

Vrijdag 16 februari: Aangetrouwd (Haelen)

Het kasteel in Haelen heeft niet alleen een spook, maar ook illustere - voormalige - bezitters. Met name de Duitse dame uit een oud industrieel geslacht was een geval apart. Die familiaire status was voor haar echter niet voldoende, ze wilde dolgraag van adel zijn. En dus trouwde ze een Duitse prins, zodat ze zich vanaf dat moment prinses mocht noemen. Een bizar verhaal over een vreemde vrouw, die zich amper buiten de kasteelmuren liet zien. In elk geval niet in het dorp. Hoe anders is het nu, als het hele kasteel met al zijn snuisterijen, kunst en meubels weer toegankelijk wordt voor publiek!

Aflevering bekijken

Zaterdag 17 februari: Rex (Sibbe)

In Sibbe wandelt Els Hendriks met hond Rex. Rex is al 13 en de pootjes willen niet meer zo. Maar, zo verzekert Els ons, Rex kan nog rennen als de beste!

Els is geboren en getogen in Sibbe en ze woont weer op een voor haar belangrijke plek. En sinds haar zus Lia vier jaar geleden is overleden, woont Rex bij Els en haar man. Een mooie oude dag voor Rex!

Aflevering bekijken

Óngerwaeg

Óngerwaeg reist door heel Limburg op zoek naar de mooiste verhalen.
Maandag tot en met zaterdag om 17:00, 19:00 en 22:00 uur op L1 TV.

Eén van de honderden uitzendingen van Óngerwaeg gemist? Bekijk ze op L1.nl/Ongerwaeg

Was Óngerwaeg de afgelopen tijd ook bij jou in de buurt?
Klik op onze interactieve kaart:


Logo 1Limburg

Programma's

L1SPRT

L1SPRT maakt dagelijks een rubriek aan het einde van het nieuwsprogramma op tv. Op zaterdag met samenvattingen Jupiler League. Op zondag om 17:40 uur is er een lang sportprogramma.

Postbus 31

Postbus 31 is het best beluisterde programma van L1 Radio, zondag van 09:00 tot 11:00 uur. Via presentator Pieter Kiewied feliciteren Limburgers Limburgers. En Tips voor de zondag.

Het Geluid van Zuid

Het laatste Limburgse muzieknieuws krijg je van Henk Hover.

Blaaskracht

TV-programma Blaaskracht gaat over harmonieën en fanfares. Ieder laatste weekeinde van de maand worden verhalen verteld over het muziekleven. Met ook concert-opnames.

De Stemming

Interview- en discussieprogramma van L1 Radio met politiek, cultuur, economie, wetenschap en media. Verder debat, een column en altijd live-muziek. Iedere zondag van 11:00 tot 13:00 uur..

Nieuw uit Limburg

Nieuw uit Limburg: Extra de aandacht voor kwaliteitsmuziek uit onze eigen provincie. Die plaat hoor je dan een week lang heel vaak op L1 Radio!

L1 Cultuurcafé

Iedere zaterdag op L1 Radio (10:00-13:00 uur) een programma vol kunstzinnige en minder zinnige cultuur. Met o.a. wekelijkse rubrieken De Vereniging en Emil en de Muziek.

Natuurlijk Limburg

Met Edmond Staal van Het Limburgs Landschap maakt programmamaker Maurice Nijsten wandelingen door een Limburgs natuurgebied.

Limburg van Boven

We vliegen met een helikopter boven onze prachtige provincie. Zo heb je Limburg nog nooit gezien!

L1NWS

De eerste tv-uitzending van L1NWS is om 17:30 uur, zeven dagen per week. Op ieder half uur wordt deze uitzending herhaald en bij grote actualiteiten is er een 'verse' nieuwsuitzending.

Tijd voor Toen

Tijd voor Toen, met bijzondere beelden van Limburg uit lang vervlogen tijden. Sinds 1997 zijn meer dan 150 afleveringen uitgezonden, door Omroep Limburg TV en later L1. De serie liep tot 2008.

Plat-eweg

Plat-eweg is het dialect-muziekprogramma van Limburg, samengesteld en gepresenteerd door Henk Hover. Iedere zaterdagmiddag om 13:00 en doordeweeks om 19:00 uur. Met maandelijks de L1 Limbo Top 10.

Wunderbar

Voor de vele liefhebbers in Limburg: Duitse schlagers, blaaskapellen en volkstümliche muziek in Wunderbar, iedere zaterdag van 16:00 tot 19:00 uur op L1 Radio. Presentatie: Rick Cremers.

Klassieke Gast

Elke zondagavond een goed gesprek met een gast uit de Limburgse klassieke muziekwereld

LEF!

LEF! is hét podium voor jong talent uit de wereld van harmonie en fanfare. Een samenwerking van L1 en LBM. Presentatie: Sef Thissen

Muziekfabriek

Optreden in de Muziekfabriek op L1 TV staat bij veel Limburgse bands hoog op het verlanglijstje. Roemruchte namen kwamen er al voorbij: Rowwen Hèze, Volumia!, De Heideroosje en Neet oèt Lottum.

Limbourgeois

Limbourgeois is een tv-programma over het goede leven in Limburg (zondag 18:05 uur). Jo Cortenraedt bezoekt culinaire hotspots, recepties, openingen en exposities.

Óngerwaeg

Óngerwaeg zoekt naar bijzondere verhalen van gewone mensen. Presentator Bas van der Zwaan en 'zijn mannen' reizen door de hele provincie. Dagelijks op L1 TV: 17:00, 19:00, 22:00 uur.

Limburgs Land

Ger Houben is een vaste waarde op L1 Radio met Limburgs Land, iedere zaterdagochtend van 08:00 tot 10:00 uur. Over natuur en milieu in onze provincie en natuurlijk nuttige tuintips.

AvondGasten

AvondGasten, met sprankelende gasten. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. Op werkdagen om 17:55, 20:55 en 22:55 uur op L1 TV.

Limburg Doc

Limburg Doc is dé plek op L1 voor tv-documentaires over onderwerpen uit eigen regio. Tevens een platfom voor jonge makers. Op zaterdag om 18:00 uur en zondag 11:00, 13:00 en 15:00 uur.

L1mbo Top 10

L1mbo Top 10, elke maand de tien beste Limburgstalige liedjes, plus een opvallende nummer 11

Klassieke Avond van L1

De Klassieke Avond is iedere zondag op L1 Radio te beluisteren, van 18:00 tot 21:00 uur. De avond begint met een goed gesprek met een muzikale gast, gevolgd door L1-concertopnames.