Waar is Óngerwaeg deze week?

Waar is Óngerwaeg deze week?

Het team van Óngerwaeg reist voor zijn zoektocht naar bijzondere verhalen van gewone mensen door de hele provincie in de Óngerwaeg-Mini.

De afleveringen deze week op L1 TV komen vanuit:

Maandag 29 januari: Alde frikandel (Merselo)

Terwijl we eigenlijk naar iemand anders op zoek waren, raken we in Merselo aan de praat met bromfietsenmaker Piet Poot. Een ontmoeting met Piet staat garant voor de nodige hilariteit, want 'een dag niet gelachen is een dag niet geleefd' zou zomaar zijn levensmotto kunnen zijn. En als je bij Piet door de zaak loopt, ga je écht terug in de tijd!

Aflevering bekijken

Dinsdag 30 januari: Beschermd beroep (Heerlen)

In het straatbeeld van Heerlen is Alfons van Gehlen met zijn draaiorgel vaste klant. Maar tegenwoordig wordt nostalgie niet meer door iedereen gewaardeerd.

Er worden handtekeningen opgehaald tegen de aanwezigheid van het draaiorgel en terwijl de gemiddelde straatartiest volgens Alfons vrij spel heeft, moet de orgelman zich strikt aan vergunningen houden.

Deze kleine ondernemer en zijn vrouw zitten in een spagaat en we horen uit de mond van Alfons vandaag géén toekomstmuziek.

Aflevering bekijken

Woensdag 31 januari: Limburgse Tukker (Venlo)

Martin is een echte Tukker, maar woont alweer een eeuwigheid in Venlo. Zijn achternaam is Limburg, dus daarmee heeft hij het Óngerwaeg-keurmerk al ruimschoots verdiend.

Vandaag gaat hij ergens een catering verzorging, want Martin heeft een kookstudio. Samen met zijn partner brengt hij hun gasten de fijne kneepjes van het koken bij. Altijd gezellig dus!

Aflevering bekijken

Donderdag 1 februari: Brainstormen (Vaals)

In Vaals zijn ze aan het brainstormen op de markt. Twee dames van de gemeente en enkele marktkooplui overleggen samen hoe ze de markt nóg aantrekkelijker kunnen maken.

Het moet gezegd: Dit is een sfeervolle plek geworden, na de ingrijpende renovatie van het centrum. En nu blijkt, dat de weekmarkt van Vaals bij de laatste drie genomineerden dit voor de titel ‘Leukste Markt van Nederland’.

Wij duimen voor Vaals!

Aflevering bekijken

Vrijdag 2 februari: Chinese losbol (Mheer)

In Mheer zien we een wel héél aparte portier aan de deur. Het is een getrouwe kopie van een keizerlijke soldaat, zoals die jaren geleden in China werden opgegraven.

Marten Knevel vond de krijgers dusdanig interessant, dat hij er ter plekke eentje liet maken. Na een lange reis arriveerde de boogschutter in Mheer, om daar nog altijd knielend zijn plek in te nemen.

Marten - familie van de bekende presentator Andries Knevel - voelt zich nog altijd thuis in Lmburg, ook al liggen zijn roots in Hilversum. Maar met een goeie portie humor kom je een heel eind in het leven en humor heeft Marten!

Aflevering bekijken

Zaterdag 3 februari: Bietje prins (Bergen)

Het is een ingewikkeld verhaal, maar je hebt in Bergen prinsen uit een ander dorp en dat vinden ze daar heel normaal.

Als de spoeling dun wordt, moet je soms een veer laten en gelukkig kunnen de de buurdorpen hier goed met elkaar door één deur.

Terwijl prins Wouter van de Superpinnen niet thuis is, gaan we een paar deuren verder en ontmoeten we Wim Essing, trotste vader van jeugdprins Loek van CV De Bietjes.

Op een gegeven moment hebben we met mama Lian de ouders compleet, maar ontbreekt de prins nog; die zit binnen te 'gamen'.

Uiteindelijk verschijnt Loek toch voor onze camera en hebben we te maken met een jongeman die met volle teugen geniet van zijn hoedanigheid als prins. Sjiek!

Aflevering bekijken

Óngerwaeg

Óngerwaeg reist door heel Limburg op zoek naar de mooiste verhalen.
Maandag tot en met zaterdag om 17:00, 19:00 en 22:00 uur op L1 TV.

Eén van de honderden uitzendingen van Óngerwaeg gemist?
Bekijk eerdere afleveringen op L1.nl/Ongerwaeg

Was Óngerwaeg de afgelopen tijd ook bij jou in de buurt?
Klik op onze interactieve kaart:


Logo 1Limburg

Programma's