Waar is Óngerwaeg deze week?

Waar is Óngerwaeg deze week?

Het team van Óngerwaeg reist voor zijn zoektocht naar bijzondere verhalen van gewone mensen door de hele provincie in de Óngerwaeg-Mini.

De afleveringen deze week op L1 TV komen vanuit:

Maandag 29 januari: Alde frikandel (Merselo)

Terwijl we eigenlijk naar iemand anders op zoek waren, raken we in Merselo aan de praat met bromfietsenmaker Piet Poot. Een ontmoeting met Piet staat garant voor de nodige hilariteit, want 'een dag niet gelachen is een dag niet geleefd' zou zomaar zijn levensmotto kunnen zijn. En als je bij Piet door de zaak loopt, ga je écht terug in de tijd!

Aflevering bekijken

Dinsdag 30 januari: Beschermd beroep (Heerlen)

In het straatbeeld van Heerlen is Alfons van Gehlen met zijn draaiorgel vaste klant. Maar tegenwoordig wordt nostalgie niet meer door iedereen gewaardeerd.

Er worden handtekeningen opgehaald tegen de aanwezigheid van het draaiorgel en terwijl de gemiddelde straatartiest volgens Alfons vrij spel heeft, moet de orgelman zich strikt aan vergunningen houden.

Deze kleine ondernemer en zijn vrouw zitten in een spagaat en we horen uit de mond van Alfons vandaag géén toekomstmuziek.

Aflevering bekijken

Woensdag 31 januari: Limburgse Tukker (Venlo)

Martin is een echte Tukker, maar woont alweer een eeuwigheid in Venlo. Zijn achternaam is Limburg, dus daarmee heeft hij het Óngerwaeg-keurmerk al ruimschoots verdiend.

Vandaag gaat hij ergens een catering verzorging, want Martin heeft een kookstudio. Samen met zijn partner brengt hij hun gasten de fijne kneepjes van het koken bij. Altijd gezellig dus!

Aflevering bekijken

Donderdag 1 februari: Brainstormen (Vaals)

In Vaals zijn ze aan het brainstormen op de markt. Twee dames van de gemeente en enkele marktkooplui overleggen samen hoe ze de markt nóg aantrekkelijker kunnen maken.

Het moet gezegd: Dit is een sfeervolle plek geworden, na de ingrijpende renovatie van het centrum. En nu blijkt, dat de weekmarkt van Vaals bij de laatste drie genomineerden dit voor de titel ‘Leukste Markt van Nederland’.

Wij duimen voor Vaals!

Aflevering bekijken

Vrijdag 2 februari: Chinese losbol (Mheer)

In Mheer zien we een wel héél aparte portier aan de deur. Het is een getrouwe kopie van een keizerlijke soldaat, zoals die jaren geleden in China werden opgegraven.

Marten Knevel vond de krijgers dusdanig interessant, dat hij er ter plekke eentje liet maken. Na een lange reis arriveerde de boogschutter in Mheer, om daar nog altijd knielend zijn plek in te nemen.

Marten - familie van de bekende presentator Andries Knevel - voelt zich nog altijd thuis in Lmburg, ook al liggen zijn roots in Hilversum. Maar met een goeie portie humor kom je een heel eind in het leven en humor heeft Marten!

Aflevering bekijken

Zaterdag 3 februari: Bietje prins (Bergen)

Het is een ingewikkeld verhaal, maar je hebt in Bergen prinsen uit een ander dorp en dat vinden ze daar heel normaal.

Als de spoeling dun wordt, moet je soms een veer laten en gelukkig kunnen de de buurdorpen hier goed met elkaar door één deur.

Terwijl prins Wouter van de Superpinnen niet thuis is, gaan we een paar deuren verder en ontmoeten we Wim Essing, trotste vader van jeugdprins Loek van CV De Bietjes.

Op een gegeven moment hebben we met mama Lian de ouders compleet, maar ontbreekt de prins nog; die zit binnen te 'gamen'.

Uiteindelijk verschijnt Loek toch voor onze camera en hebben we te maken met een jongeman die met volle teugen geniet van zijn hoedanigheid als prins. Sjiek!

Aflevering bekijken

Óngerwaeg

Óngerwaeg reist door heel Limburg op zoek naar de mooiste verhalen.
Maandag tot en met zaterdag om 17:00, 19:00 en 22:00 uur op L1 TV.

Eén van de honderden uitzendingen van Óngerwaeg gemist? Bekijk ze op L1.nl/Ongerwaeg

Was Óngerwaeg de afgelopen tijd ook bij jou in de buurt?
Klik op onze interactieve kaart:


Logo 1Limburg

Programma's

L1SPRT

L1SPRT maakt dagelijks een rubriek aan het einde van het nieuwsprogramma op tv. Op zaterdag met samenvattingen Jupiler League. Op zondag om 17:40 uur is er een lang sportprogramma.

Postbus 31

Postbus 31 is het best beluisterde programma van L1 Radio, zondag van 09:00 tot 11:00 uur. Via presentator Pieter Kiewied feliciteren Limburgers Limburgers. En Tips voor de zondag.

Het Geluid van Zuid

Het laatste Limburgse muzieknieuws krijg je van Henk Hover.

Blaaskracht

TV-programma Blaaskracht gaat over harmonieën en fanfares. Ieder laatste weekeinde van de maand worden verhalen verteld over het muziekleven. Met ook concert-opnames.

De Stemming

Interview- en discussieprogramma van L1 Radio met politiek, cultuur, economie, wetenschap en media. Verder debat, een column en altijd live-muziek. Iedere zondag van 11:00 tot 13:00 uur..

Nieuw uit Limburg

Nieuw uit Limburg: Extra de aandacht voor kwaliteitsmuziek uit onze eigen provincie. Die plaat hoor je dan een week lang heel vaak op L1 Radio!

L1 Cultuurcafé

Iedere zaterdag op L1 Radio (10:00-13:00 uur) een programma vol kunstzinnige en minder zinnige cultuur. Met o.a. wekelijkse rubrieken De Vereniging en Emil en de Muziek.

Natuurlijk Limburg

Met Edmond Staal van Het Limburgs Landschap maakt programmamaker Maurice Nijsten wandelingen door een Limburgs natuurgebied.

Limburg van Boven

We vliegen met een helikopter boven onze prachtige provincie. Zo heb je Limburg nog nooit gezien!

L1NWS

De eerste tv-uitzending van L1NWS is om 17:30 uur, zeven dagen per week. Op ieder half uur wordt deze uitzending herhaald en bij grote actualiteiten is er een 'verse' nieuwsuitzending.

Tijd voor Toen

Tijd voor Toen, met bijzondere beelden van Limburg uit lang vervlogen tijden. Sinds 1997 zijn meer dan 150 afleveringen uitgezonden, door Omroep Limburg TV en later L1. De serie liep tot 2008.

Plat-eweg

Plat-eweg is het dialect-muziekprogramma van Limburg, samengesteld en gepresenteerd door Henk Hover. Iedere zaterdagmiddag om 13:00 en doordeweeks om 19:00 uur. Met maandelijks de L1 Limbo Top 10.

Wunderbar

Voor de vele liefhebbers in Limburg: Duitse schlagers, blaaskapellen en volkstümliche muziek in Wunderbar, iedere zaterdag van 16:00 tot 19:00 uur op L1 Radio. Presentatie: Rick Cremers.

Klassieke Gast

Elke zondagavond een goed gesprek met een gast uit de Limburgse klassieke muziekwereld

LEF!

LEF! is hét podium voor jong talent uit de wereld van harmonie en fanfare. Een samenwerking van L1 en LBM. Presentatie: Sef Thissen

Muziekfabriek

Optreden in de Muziekfabriek op L1 TV staat bij veel Limburgse bands hoog op het verlanglijstje. Roemruchte namen kwamen er al voorbij: Rowwen Hèze, Volumia!, De Heideroosje en Neet oèt Lottum.

Limbourgeois

Limbourgeois is een tv-programma over het goede leven in Limburg (zondag 18:05 uur). Jo Cortenraedt bezoekt culinaire hotspots, recepties, openingen en exposities.

Óngerwaeg

Óngerwaeg zoekt naar bijzondere verhalen van gewone mensen. Presentator Bas van der Zwaan en 'zijn mannen' reizen door de hele provincie. Dagelijks op L1 TV: 17:00, 19:00, 22:00 uur.

Limburgs Land

Ger Houben is een vaste waarde op L1 Radio met Limburgs Land, iedere zaterdagochtend van 08:00 tot 10:00 uur. Over natuur en milieu in onze provincie en natuurlijk nuttige tuintips.

AvondGasten

AvondGasten, met sprankelende gasten. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. Op werkdagen om 17:55, 20:55 en 22:55 uur op L1 TV.

Limburg Doc

Limburg Doc is dé plek op L1 voor tv-documentaires over onderwerpen uit eigen regio. Tevens een platfom voor jonge makers. Op zaterdag om 18:00 uur en zondag 11:00, 13:00 en 15:00 uur.

L1mbo Top 10

L1mbo Top 10, elke maand de tien beste Limburgstalige liedjes, plus een opvallende nummer 11

Klassieke Avond van L1

De Klassieke Avond is iedere zondag op L1 Radio te beluisteren, van 18:00 tot 21:00 uur. De avond begint met een goed gesprek met een muzikale gast, gevolgd door L1-concertopnames.