Waar is Óngerwaeg deze week?

Waar is Óngerwaeg deze week?

Het team van Óngerwaeg reist voor zijn zoektocht naar bijzondere verhalen van gewone mensen door de hele provincie in de Óngerwaeg-Mini.

De afleveringen deze week op L1 TV komen vanuit:

Maandag 11 juni: Spongebob (Venlo)

We treffen Joep en Jacqueline bij het Kapelletje van Genooi in Venlo. Deze plek is een bedevaartsoord voor mensen die voor een dierbare even een kaarsje willen opsteken.

Als Jacqueline ook maar in de buurt is, voelt ze zich gedwongen om even het kapelletje in te gaan en warme gedachten in iemands richting te sturen. Joep en Jacqueline woonden overigens jaren in de Verenigde Staten en het is daar volgens het stel nog niet zo slecht als menigeen wel denkt. Voormalig beroepsmilitair Joep heeft na zijn pensionering werk gevonden in de uitvaartbranche en wij denken, dat hij daarvoor in de wieg is gelegd!

Aflevering bekijken

Dinsdag 12 juni: Vibrator (Buggenum)

De tekst op de auto doet iets heel anders vermoeden, maar de geluidsinstallatie in de auto van Bert uit Buggenum schijnt nogal te trillen.

Bert is handig met auto's en vandaag sleutelt hij aan de auto van Pierre. Pierre is tennis- en skileraar en met hem bespreken we de bekende vooroordelen als het om deze beroepen gaat. Maar met Pierre kun je ook serieuze gesprekken voeren. Over matchfixing in het tennis bijvoorbeeld. Opmerkelijke uitspraken van iemand, die dicht bij het vuur zit!

Aflevering bekijken

Woensdag 13 juni: Talenknobbel (Venlo)

De hond van Henk uit Venlo is een kruising tussen een Frans en een Engels ras en volgens Henk heeft zijn hond daarom een talenknobbel. We nemen het voor kennisgeving aan, want de hond is nergens te bekennen. Henk kwam ooit uit Berkel en Rodenrijs naar Venlo en daar heeft hij geen spijt van. Henk voelt zich inmiddels Venlonaar en wil ook niet meer weg. Met zijn zwager uit Spijkenisse heeft Henk weleens meningsverschillen, want die zwager heeft het niet zo op Limburgers. Maar dan gaat Henk op de barrikades!

Aflevering bekijken

Donderdag 14 juni: Leever unne jong (Meers)

Het eerste, wat ons bij Marie-José uit Meers opvalt, is het hangertje om haar hals. Daarop staat een vingerafdruk van haar onlangs overleden man. We spreken met Marie-José over haar man, maar vooral ook over haar vader. Want vader en dochter hadden een bijzondere band. Pa zei eerlijk tegen Marie-José, dat hij liever een zoon had gehad. Maar door de jaren heen hielp Marie-José haar ziekelijke vader met de zwaarste klussen in en rond het huis, zelfs bij het metselen. En dat zorgde voor wederzijds begrip.

Marie-José Hamers
Marie-José Hamers

Aflevering bekijken

Vrijdag 15 juni: Hulpverlener (Maasbree)

Vriendelijk zwaaiend begroet Wilburt van der Heijden ons als we bij hem door de straat rijden. Deze goedlachse vent uit Maasbree is professioneel hulpverlener met een eigen bedrijf, dat hij samen met zijn onlangs overleden vader heeft opgezet. We maken ook kennis met echtgenote Marjolijn en dochtertje Laura. Het is een boeiende wereld, waarin Wilburt werkt. Het willen helpen moet je in het bloed zitten, daar zijn we na dit gesprek van overtuigd!

Wilburt van der Heijden en Marjolijn van der Heijden
Wilburt van der Heijden en Marjolijn van der Heijden

Aflevering bekijken

Zaterdag 16 juni: Communiceren (Stein)

De glimlach van Louis Kooijmans gaat van oor tot oor. Deze krasse zestiger maakt de afvalbakken leeg in Stein, ook zijn eigen woonplaats. Louis geeft ons in twaalf minuten een voordracht in verdraagzaamheid en positivisme. Communiceren, daar draait het volgens hem om. We praten te weinig met elkaar en zijn teveel met onszelf bezig. Daarom is het werk van Louis hem op het lijf geschreven, want de Steindenaren kennen hem inmiddels en voor iedereen heeft hij een vriendelijk woord over.

Louis Kooijmans
Louis Kooijmans

Óngerwaeg

Óngerwaeg reist door heel Limburg op zoek naar de mooiste verhalen.
Maandag: 16.14 | 19.00 | 23.00
Dinsdag: 16.30 | 19.00 | 23.00
Woensdag: 16.30 | 19.00 | 23.00
Donderdag: 16.30 | 19.00 | 23.00
Vrijdag: 17.00 | 18.00 | 19.00 | 22.00 | 23.00
Zaterdag: 17.00 | 19.00 | 22.00
Zondag zie je een herhaling van een aflevering van afgelopen week.

Eén van de honderden uitzendingen van Óngerwaeg gemist?
Bekijk eerdere afleveringen op L1.nl/Ongerwaeg

Was Óngerwaeg de afgelopen tijd ook bij jou in de buurt?
Klik op onze interactieve kaart:

Logo 1Limburg

Programma's