Vrijdag 7 oktober: Installatie gouverneur, maatschappelijke stage

Vrijdag 7 oktober: Installatie gouverneur, maatschappelijke stage

De nieuwe gouverneur van Limburg, Theo Bovens is vandaag geïnstalleerd. Hij is opvolger van Léon Frissen, die 6 jaar Commissaris van de Koningin van Limburg was.

Bovens begon afgelopen maandag al met zijn werk en kreeg meteen de kwestie Jos van Rey op zijn bordje. De VVD-wethouder uit Roermond wordt door de Limburgse Kranten in verband gebracht met een mogelijke schijn van belangenverstrengeling. Na een roep om een onafhankelijk onderzoek, heeft de Roermondse burgemeester Henk van Beers contact gezocht met Bovens.

Over de installatie vandaag een verslag van politiek redacteur Jean van Hoof.

Verder een gesprek over de maatschappelijke stage van leerlingen in het voortgezet onderwijs. Vanaf dit jaar is die stage verplicht en moeten leerlingen 30 uur vrijwilligerswerk doen. Vandaag was er in Heerlen een banenmarkt om de scholieren en de organisaties waar een stage kan worden gelopen, met elkaar in contact te brengen.

Te gast hierover Caro de Koster, coördinator maatschappelijke stage van het Sintermeertencollege in Heerlen. En Jeroen Hoovers, jongerenwerker van Alcander in Heerlen, waar veel jongeren hun stage uitvoeren.

Presentatie: Jan de Koning.

Logo 1Limburg

Programma's