Vos fietst niet met mannen in Heerlen

Vos fietst niet met mannen in Heerlen

Wielrenster Marianne Vos zal niet met de mannen meerijden tijdens het wielercriterium in Heerlen. Die wedstrijd staat gepland voor volgende week vrijdag.

De renster was uitgenodigd, maar ze heeft die dag al andere plannen. Op twitter laat ze weten dat ze niet in Heerlen zal starten, maar de voorkeur geeft aan een grote buitenlandse wedstrijd. De organisatie van het criterium in Heerlen had Vos willen huldigen voor het winnen van de Giro d'Italia, samen met de helden uit de Tour de France. Officieel mag een vrouw niet meedoen aan een wedstrijd voor mannen. Maar de wielerbond KNWU had mogelijk een uitzondering willen maken.


Wielrenner Thomas Dekker maakt wel zijn opwachting in de Raboronde. Dekker rijdt volgende week meerdere criteriums in Nederland. Hij maakte deze maand zijn rentree na een dopingschorsing. Dekker heeft nog geen eigen wielerploeg, maar wordt gesteund door rijwielhandel Salden uit Limbricht. De organisatie heeft verder Johnny Hoogerland en Rob Ruygh al vastgelegd. Andere namen volgen deze week.

Logo 1Limburg

Programma's