Voorronde TVK digitaal en finale naar 2022

Voorronde TVK digitaal en finale naar 2022

De finale van het Tiener Vastelaovend Konkoer (TVK) gaat in 2021 niet door vanwege de coronapandemie. De organisatie heeft dat besloten.

Selectie finalisten
De finale van de carnavalsliedjeswedstrijd was eigenlijk gepland voor 23 januari 2021. Komende maand, op 12 december, wordt er een opnamedag gehouden. Een vak- en publieksjury kiest uit de deelnemers de finalisten. De bekendmaking van deze finalisten is op de dag dat eigenlijk de finale had moeten worden gehouden, dus 23 januari komend jaar.

De finalisten die deze dag bekend worden gemaakt, moeten nog ruim een jaar wachten voordat zij hun lied kunnen vertolken in de eerstvolgende TVK-finale, op 5 februari 2022. Die wordt gehouden in het Forum in Sittard.

Opnamedag
De opnamedag op 12 december zal volledig coronaproof zijn. De opnames van de vertolkte nummers worden naar de vakjury gestuurd, die ze tekstueel en muzikaal beoordeelt en ook kijkt naar presentatie en 'tienergehalte'. Voor het eerst gaat ook een publieksjury zich over de inzendingen buigen. Dit oordeelt telt voor 50 procent mee. De organisatie van het TVK maakt daags na de opnamedag bekend hoe deze publieksjury vorm gaat krijgen.

Tweede ronde
Deelnemers die niet door de selectie van de beide jury's komen, krijgen volgend jaar een herkansing. Zij kunnen dan opnieuw deelnemen aan nog een voorronde voor de finale in 2022. Dat mag met hetzelfde nummer of met een nieuw liedje.

Leeftijdsgrens
Deelnemers die in februari 2022 de leeftijd van 20 jaar hebben bereikt, mogen voor deze keer toch deelnemen aan de finale. Normaal gesproken hanteert het TVK een leeftijdsgrens van 20 jaar, maar vanwege de bijzondere omstandigheden wordt daar nu een uitzondering voor gemaakt.

Lees hier het persbericht van het TVK:

Persbericht TVK 14 november 2020

HET TVK GAAT DOOR, MAAR WEL DIGITAAL

In tijden zoals deze is vindingrijkheid belangrijk. Daarom heeft het bestuur van het TVK besloten om het concours door te laten gaan, maar wel in een aangepaste digitale vorm. Op 12 december 2020 wordt de TVK opnamedag georganiseerd, helaas zonder publiek. Op basis van het oordeel van een vak- en publieksjury zal de helft van de deelnemers zich plaatsen voor de finale in 2022. Op 23 januari 2021 zal bekend worden gemaakt welke deelnemers in de finale staan op 5 februari 2022 in het Forum in Sittard.

Géén finale in 2021

Vanwege de coronapandemie heeft het TVK bestuur helaas de keuze moeten maken om de geplande finale van 23 januari 2021 niet door te laten gaan. In plaats van deze finale zullen de ingeschreven deelnemers via een online competitie strijden voor een plek in de finale op 5 februari 2022. Geheel corona-proof, zullen er tijdens de opnamedag professionele beeldopnames gemaakt worden van de presentatie van de liedjes. Deze opnames worden vervolgens gestuurd naar de vakjury. Deze vakjury zal naar professioneel inzicht de deelnemers jureren op het gebied van tekst, muziek, presentatie en tienergehalte.

Publieksjury

Nieuw dit jaar is een publieksjury waarvan de uitslag voor 50% meetelt met het oordeel van de vakjury. Hoe deze publieksstem vorm krijgt zal na de opnamedag bekend worden gemaakt op onze sociale media kanalen. De publieksstem, samen met het oordeel van de vakjury, bepalen welke finalisten al zeker zijn van een TVK finale plek in 2022. Voor de finalisten die de finale niet halen; niet getreurd…

Twee keer kans op een finaleplek

Deelnemers die in deze ronde niet geselecteerd worden hebben volgend jaar nóg een keer de kans om een plek in de finale te behalen door nogmaals in te schrijven voor de TVK voorronde. Het is de keuze aan deze deelnemers om hetzelfde liedje in te zenden (met de mogelijkheid tot aanpassingen ter verbetering van het liedje) óf om een nieuw liedje te maken óf beiden. Wanneer een gekwalificeerde finalist de leeftijdgrens van 20 jaar zou hebben bereikt bij de TVK finale in 2022, dan staat dat deelname aan deze finale niet in de weg. Lees voor alle praktische informatie over het TVK ons regelement op www.tvk-limburg.nl

Het TVK is te volgen via Facebook, Instagram, Twitter en de website www.tvk-limburg.nl


L11 Alaaf

Veel meer over de vastelaovend vind je op L11Alaaf.nl en op L11 Alaaf Facebook:
Luister non-stop naar de leukste vastelaovesliedjes via L11Alaaf Radio.

Hoensbroek krijgt digitale carnavalsoptocht

Hoensbroek krijgt digitale carnavalsoptocht

't Vastelaovesmonumentenelftal - Nieuwenhagen

't Vastelaovesmonumentenelftal - Nieuwenhagen

Klasjenere met Triangel

Klasjenere met Triangel

't Vastelaovesmonumentenelftal - Welten

't Vastelaovesmonumentenelftal - Welten

LVK-artiesten deden eindelijk eens hun mond open!

LVK-artiesten deden eindelijk eens hun mond open!

L1mburg Centraal: Toch een televisie-uitzending voor de LVK finale

L1mburg Centraal: Toch een televisie-uitzending voor de LVK finale

Logo 1Limburg

LIVE: Coronagevallen opnieuw gestegen in Duitsland

LIVE: Coronagevallen opnieuw gestegen in Duitsland

Het aantal coronabesmettingen blijft schommelen. Er gelden strenge maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Vanaf dinsdag 1 december is het verplicht om een mondkapje te dragen in publieke binnenruimtes.