Voorarrest ex-pastoor verlengd

Voorarrest ex-pastoor verlengd

De rechter-commissaris van de rechtbank in Maastricht heeft het voorarrest van ex-pastoor Sjang S. uit Kerkrade met veertien dagen verlengd. De rechtbank legde de 57-jarige man beperkingen op. Hij mag alleen met zijn advocaat spreken.

S. werd dinsdag opgepakt op verdenking van het verduisteren van tienduizenden euro's. Hij richtte een fonds op voor de weduwe van de Duitse vrachtwagenchauffeur die in 2004 omkwam in Haanrade. De weduwe bleef met twee kleine kinderen in armoede achter. Zij zou iedere maand geld uit het steunfonds krijgen. Ze zegt in zeven jaar nog geen cent te hebben ontvangen.

S. is door het bisdom ontslagen en wordt ook voor voor de kerkelijke rechtbank gedaagd. Bisschop Frans Wiertz van Roermond is hevig teleurgesteld in S. Het vertrouwen van de bisschop in de priester is zeer ernstig beschadigd. Dat zegt zijn woordvoerder. Hij kwam eerder al in opspraak, na seksueel misbruik van een dakloze.

Logo 1Limburg

Rieu koos MECC vanwege erbarmelijke situatie in Engeland

Rieu koos MECC vanwege erbarmelijke situatie in Engeland

André Rieu heeft uit de doeken gedaan wat de eigenlijke reden voor de kerstconcertenreeks in het MECC is. Naar nu blijkt was de concerthal in Londen, normaal de vaste plek voor zijn kerstconcerten, niet bepaald een warme deken voor Rieu en zijn Johan…

Programma's