Vliegende start voor Voedselbank-actie: 10.000 euro binnen

Vliegende start voor Voedselbank-actie: 10.000 euro binnen

De Voedselbank-actie van L1 kent een vliegende start. Halverwege de eerste actiedag is er al 10.000 euro gedoneerd door particulieren en bedrijven.

"Dit is een prachtig resultaat", zegt Marie-José Notten van L1. Het aantal online-donaties is op de eerste dag van 'L1 Samen voor de Voedselbank' verdubbeld. Via de website van L1 kunnen online voedselpakketten worden gekocht.

Het aantal ingezamelde lang houdbare producten is de grens van 10.000 al eerder gepasseerd. Op allerlei plekken in de provincie zijn acties aan de gang om zoveel mogelijk lang houdbare levensmiddelen in te zamelen.

Er zijn zeker honderd acties aangemeld. Woensdag werden veel van deze acties in beeld gebracht tijdens een live-uitzending op L1 Radio en TV. De beelden zijn hier terug te kijken.

Het doel van de L1-actie is tussen nu en donderdag 13 december zoveel mogelijk lang houdbare producten in te zamelen. Die producten gaan naar de verschillende voedselbanken in Limburg en gaan naar mensen die het financieel zwaar hebben.

Een overzicht van de acties op dag 1

L1 Samen voor de Voedselbank

Het boodschappenlijstje, alle acties, online doneren en nog veel meer info vind je op L1.nl/Voedselbank


Vragen, initiatieven of ideeën? Voedselbank@L1.nl

Logo 1Limburg

Albanese bende: 'Makelaars durven geen aangifte te doen'

Albanese bende: 'Makelaars durven geen aangifte te doen'

Naar aanleiding van het oprollen van een grote Albanese drugsbende in Geleen werden verschillende partijen, waaronder makelaars, opgeroepen om waakzamer te zijn. De drempel voor makelaars om aangifte te doen als criminelen een woning aanschaffen, is echter…

Programma's