Video Power Nacht 2020 van 2 op 3 oktober

Video Power Nacht 2020 van 2 op 3 oktober

Vrijdag 2 oktober op L1 TV

In de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 oktober biedt L1 weer een podium aan talentvolle filmmakers uit de Euregio: de Video Power Nacht.

De televisie-uitzending, vanaf middernacht tot 02:00 is samengesteld door Video Power, aanjager van innovatieve filmproductie en filmdistributie.

In dit filmprogramma komt de diversiteit van filmmakers uit de regio aan bod: van fictie tot documentaire tot videokunst.

Zelf een film maken met professionele ondersteuning? Ga naar www.videopower.eu voor meer informatie of bezoek onze maandelijkse Tafelsessie die momenteel i.v.m. corona digitaal plaatsvindt (kijk voor meer informatie op onze website).

Showreel Video Power 2020

Het programma

Dating Applicatie - Michiel Ubels (39 minuten)

Via online dating apps worden twee onbekenden geselecteerd en samengebracht in een hotelkamer voor een romantische eerste ontmoeting. Binnen één avond leren de twee elkaar zeer intiem kennen in het bijzijn van een gitarist die de ontmoeting à la minute voorziet van een zwoele soundtrack. Vanaf de eerste aanraking tot aan de sensuele hoogtepunten wordt alles aangestuurd door een presentator met een microfoon en een stapel instructiebriefjes.


2018_05_19 - Johannes Langkamp (1 minuut)

In deze stop-motion loop maakt Johannes Langkamp een ruimtelijke tekening door te spelen met het perspectief van de camera en een rolletje plakband. De stop-motion loop is onderdeel van het onderzoeksproject Dance First Think Later dat mede mogelijk is gemaakt door Stichting Video Power.


Under, with, through, off - Nina Glockner (11 minuten)

In de performance video ‘Under, with, through, off’ zien we een danser die zich al improviserend verhoudt tot een houten structuur, vastgebonden aan haar lichaam. Ze onderzoekt de beperkingen en mogelijkheden die de structuur haar biedt, en maakt haar innerlijke proces van inspanning, intentie en reflectie kenbaar via een voice over. Under, with, through, off is onderdeel van het video-onderzoek Portrait of a Collective body waarin kunstenaar Nina Glockner bevraagt hoe het lichaam wordt beïnvloed door de omgeving.


Papieren Land - Marie van Vollenhoven en Shahib Sabriye Sidow (49 minuten)

Op negenjarige leeftijd vluchtte Shahib Sidow met zijn moeder en broertjes naar Nederland vanuit een door oorlog geteisterd Somalië. Na twintig jaar zonder verblijfsvergunning maakt hij de balans op. In Papieren Land vertaalt Shahib zijn ervaringen in een vloeiende mix van woord, muziek en performance. Regisseur en goede vriendin Marie van Vollenhoven plaatst het verhaal in een witte ruimte die ze voortdurend transformeert en animeert. Met het oproepen van Shahib’s verloren jaren stelt de film de vraag hoe ver goede bedoelingen reiken, zowel in vriendschap als in bureaucratie.


Burn Out One - Rik Chaubet (20 minuten)

Brussel, 2019. Terwijl de wereld ten onder dreigt te gaan, worstelt een jonge superheld met de verantwoordelijkheden die met zijn superkrachten komen. Wanneer hij besluit om niet langer tegen zijn natuur te vechten, komt hij erachter dat het bestrijden van het kwaad heel wat moeilijker is dan gedacht.


De Video Power Nacht is na uitzending niet terug te kijken op L1.nl.

Volg en deel L1 op social media

Volg L1 op de diverse kanalen en deel jouw moment met #LiefdevoorLimburg.

L1mburg Centraal - 30 september 2020

L1mburg Centraal - 30 september 2020

Op verzeuk op bezeuk: Renée van Wegberg

Op verzeuk op bezeuk: Renée van Wegberg

Op verzeuk op bezeuk: Mgr. Rob Merkx

Op verzeuk op bezeuk: Mgr. Rob Merkx

L1mburg Centraal: Amstel Gold Race alsnog afgelast

L1mburg Centraal: Amstel Gold Race alsnog afgelast

L1mburg Centraal: breder onderzoek nodig bij spookrijdrama A73

L1mburg Centraal: breder onderzoek nodig bij spookrijdrama A73

L1mburg Centraal: hoe sterk is het scenario van Jos Brech?

L1mburg Centraal: hoe sterk is het scenario van Jos Brech?

Logo 1Limburg

BinckBank Tour scheert met tijdrit langs provinciegrens

BinckBank Tour scheert met tijdrit langs provinciegrens

Een korte tijdrit, net over de grens in het Belgische Riemst, is vrijdag het routeboek voor de vierde etappe van de de BinckBank Tour. Daarmee is een oplossing gevonden voor de afgeblazen finish van de wielerronde in Sittard-Geleen.

Programma's