Video Power Nacht 2019 van 1 op 2 november

Video Power Nacht 2019 van 1 op 2 november

In de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 november biedt L1 weer een podium aan talentvolle filmmakers uit de Euregio: de Video Power Nacht.

De televisie-uitzending, vanaf middernacht, is samengesteld door Video Power, aanjager van innovatieve filmproductie en filmdistributie.

In dit filmprogramma komt de diversiteit van filmmakers uit de regio aan bod: van fictie tot documentaire tot videokunst.

Zelf een film maken met professionele ondersteuning? Ga naar www.videopower.eu voor meer informatie of kom langs op de maandelijkse tafelsessie in Centre Ceramique (zie de agenda op die website voor de eerstvolgende tafelsessie).

Video Power 2019 - Showreel

Het programma

‘A Hymn’ - Oscar Santillan (2013, 12’)
Een performer danst tot ze er bijna bij neervalt. Het ritme van de drum wordt gesynchroniseerd met haar vallende druppels zweet.

‘Complete Dynamics’ - Diogo Baldaia (2018, 20’)
In een wereld die met beelden overstroomt, waar het geheugen de enige toegang tot menselijkheid lijkt te zijn, wordt een nieuwe dienst voor slapelozen aangekondigd: Complete Dynamics. Deze associatieve film is een uiting van de spanning tussen het kunstmatige en het intieme, de illusie en de waarheid, pure melancholie en ons verlangen om te ontsnappen aan onszelf.

‘De Kamer van Morgen’ - Frank van Valderen (2014, 14’)
Job Liesacker gaat in dienst als lampenvervanger bij een bedrijf met een raamloos kantoor. Wanneer een dierbare collega plots op pensioen wordt gestuurd, vraagt Job zich af wat hem binnen het bedrijf te wachten staat.

‘Hello Joe’ - Graham Kelly (2017, 19’)
Hello Joe werd ‘s nachts heimelijk gefilmd in een aantal Airbnb woningen. De film bestaat volledig uit elementen die zijn gevonden en vastgelegd in de privé-accommodaties waar filmmaker Graham Kelly via de online marktplaats toegang tot kreeg.

‘De Koning van de Waanzin’ - Michiel Ubels
De 50-jarige callcentermedewerker Patrick is gecast als de mannelijke hoofdrol in de romantische roadmovie van Michiel. Nadat de shoot jammerlijk mislukt, komt Michiel erachter dat Patrick loog over zijn leeftijd en acteerervaring. Geïntrigeerd geeft Michiel Patrick een camera om zijn persoonlijke omgeving te filmen. Zeer enthousiast om een nieuwe start te maken en te bewijzen dat hij de aandacht waard is, begint Patrick al snel grenzen te overschrijden.

De Video Power Nacht is na uitzending niet terug te kijken op L1.nl.

Volg L1 op social media

Volg L1 op de diverse kanalen en deel jouw moment met #LiefdevoorLimburg.

Logo 1Limburg

Programma's