Verzet tegen seizoensarbeiders op Camping Leudal

Verzet tegen seizoensarbeiders op Camping Leudal

"Camping Leudal in Haelen mag niet gebruikt worden voor de permanente huisvesting van buitenlandse seizoensarbeiders."

Dat vinden de fracties Ronduit Open, Samen Verder en Leudal Centraal. Zij verzetten zich tegen een wijziging van het bestemmingsplan. Dat plan moet permanente bewoning door seizoensarbeiders mogelijk maken. De camping werd drie jaar geleden overgenomen door een nieuwe eigenaar.

Vervallen
Die is bezig het vervallen kampeerterrein om te bouwen tot een luxe bungalowpark. In de tientallen bungalows die klaar zijn, worden nu al buitenlandse seizoensarbeiders gehuisvest. Volgens de eigenaar gaat het om een tijdelijke situatie. Als het bungalowpark over enkele jaren klaar is moet het vooral gaan dienen als internationaal trainingscentrum voor bedrijven.

Bestemmingsplan
De gemeente wil daarvoor het bestemmingsplan wijzigen. De fractie Ronduit Open vreest dat het luxe bungalowpark uiteindelijk volledig voor de opvang van de buitenlandse seizoensarbeiders zal worden gebruikt.   

Logo 1Limburg

1Lunch: Max Verstappen gespot in Hollywood

1Lunch: Max Verstappen gespot in Hollywood

Wethouder van Sittard-Geleen vindt het jammer dat het Bevrijdingsfestival niet naar Sittard-Geleen komt, Rapper Sjors zegt dat hij de kanker kan overwinnen en een Venlonaar wordt verdacht van de illegale export van zo'n twaalf miljoen kilo afval naar…

Programma's