Véron Jongstra is de Klassieke Gast op L1 Radio

Véron Jongstra is de Klassieke Gast op L1 Radio

In de Klassieke Avond van zondag 4 december is dirigente, pianiste Véron Jongstra de Klassieke Gast van Emil Szarkowicz.

|
|

Piano
Véron Jongstra begon haar pianostudie bij privé docent Jan Kollee. Vanaf haar 17e volgde zij lessen aan de Muziekschool Weert, waar zij zich voorbereidde op het toelatingsexamen piano aan het Maastrichts Conservatorium. In 1984 begon zij haar beroepsopleiding Hoofdvak Piano aan het Maastrichts Conservatorium bij Avital Schönfeld, alwaar zij in 1990 het diploma Docerend Musicus Piano behaalde.

Koordirektie
Zij vervolgde haar opleiding aan het Rotterdams Conservatorium bij Michael Davidson en behaalde het diploma Uitvoerend Musicus in 1993. Verder behaalde zij het diploma Koordirektie van de Stichting Nederlandse Koororganisatie aan de Muziekschool Beek en studeerde Véron Koordirektie aan de Staatliche Hochschule für Musik Aachen bij Tomas Beaujean.

Muziek op Schoot
Aan het Amsterdams Conservatorium behaalde zij de applicatie Muziek op Schoot. Véron is momenteel als docent verbonden aan de Stichting Streekmuziekschool Kerkrade en aan de Stichting Myouthic Thorn.

Dirigent
Regelmatig begeleidt zij koren en solozangers als Ernst Daniël Smid, Harrie Peeters, Hub Claessens, Frans Kokkelmans, Wendy Kokkelkoren, Claudia Couwenbergh e.a.. Als dirigent is Véron Jongstra verbonden aan het Chèvremonts Mannenkoor 1912 Kerkrade, Vrouwenkoor Femmes Vocales Meijel en twee kinderkoren van de Stichting CantaYoung te Kerkrade. Ook verzorgt zij solistische optredens.

Klassieke Avond van L1
Elke zondag van 18:00 tot 21:00 uur. Van 18:00 tot 19:00 is er de Klassieke Gast. Het concert is van 19:00 tot 21:00 uur.

Luister L1 Radio via www.L1.nl/radio of op FM 95.3 en 100.3.
L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's