Verdachte bekent bekladding monument Nicky

Verdachte bekent bekladding monument Nicky

De 43-jarige Eric A. uit Landgraaf heeft bekend het monument voor Nicky Verstappen herhaaldelijk te hebben vernield. De man staat vrijdag voor de rechter.

Verdachte al eerder veroordeeld
Het monument ter nagedachtenis aan de jongen die in 1998 op de Brunssummerheide werd vermoord, werd in augustus drie keer beklad met verf en bespoten met purschuim. De Landgravenaar werd al eens eerder voor vernieling van het monument veroordeeld. Destijds bewerkte hij het monument met een bijl.

Motief onduidelijk
De man heeft een lange historie in de psychiatrie. De bekladding zou een schreeuw om aandacht zijn. Tijdens de rechtszaak maakt de man een verwarde indruk.

Sinds hij werd opgepakt voor de meest recente vernielingen, zit de man in de cel.

Lees hier alle berichten over de vernieling van het monument van Nicky Verstappen >>

Logo 1Limburg

Breiwerk aan bomen om ‘Pilotenroute’ te herdenken

Breiwerk aan bomen om ‘Pilotenroute’ te herdenken

Tussen Neeritter en Haelen hangen sinds kort meer dan 2000 stukken breiwerk aan de bomen om de ‘Pilotenroute’ te herdenken waarlangs honderden krijgsgevangenen, joden en bemanningsleden van geallieerde vliegtuigen naar de vrijheid werden geloodst tijdens…

1Lunch: 'Oude dame' uit 1968 gestolen

1Lunch: 'Oude dame' uit 1968 gestolen

Samenwerking tussen de Belgische en Limburgse politie leidt tot acht arrestaties, een drieëneenhalve meter lange reus en Max Verstappen trekt 100.000 bezoekers. Dit en meer, vandaag op het menu van onze 1Lunch...

Programma's