Verborgen Verlangens: Dansen

Verborgen Verlangens: Dansen

Zaterdag 13 juli 2019 en zondag 14 juli 2019

In deze aflevering vervullen we de wens van de altijd vrolijke Mia. Haar hele leven stond altijd in het teken van dansen. Ondanks dat het af en toe niet zo prettig was voor haar klaagde ze nooit. Sinds een aantal jaar staat ze er alleen voor en gaat het minder goed met haar. Dochter Manuela geeft haar nu een moment van geluk en gaat met haar dansen.

Verborgen Verlangens

In deze serie gaan de wensen van mantelzorgers in vervulling.

Verborgen Verlangens is gemaakt door Beeldwerk TV in samenwerking met De Zorggroep.

Mantelzorgers zorgen langdurig voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis.

“Ze kiezen daar niet voor, het overkomt hen”, vertelt Wilma Matheij van De Zorggroep. “Op die manier zijn in Limburg talloze mensen actief voor anderen, en het zijn die mensen die we nu eens in het zonnetje willen zetten.”

In de serie bezoekt een mantelzorger een training van Feyenoord, een ander maakt een ballonvaart terwijl weer een ander het graf van zijn broer in Hannover bezoekt.

“We hebben vooraf geïnventariseerd wat er allemaal nodig was om deze mensen een onbezorgd dagje uit te laten meemaken”, vervolgt Wilma Mattheij.

“Er bleef per slot van rekening wel thuis iemand achter die afhankelijk is van zorg. Natuurlijk hebben we voor adequate opvang gezorgd.”

Toch wil Verborgen Verlangens meer zijn dan een pluim op de hoed van de mantelzorgers of een moment van verstrooiing op tv.

Mattheij: “Ons is het er vooral om te doen dat de serie het fenomeen mantelzorg duurzaam bij politici en beleidsmedewerkers op de agenda krijgt. En dat mantelzorgers, ook als de serie al lang is afgelopen, blijvend kunnen rekenen op alle mogelijke ondersteuning.”

Verborgen Verlangens

In de serie Verborgen Verlangens gaan de wensen van mantelzorgers in vervulling.

Verborgen Verlangens is gemaakt door Beeldwerk TV in samenwerking met De Zorggroep.

Alle afleveringen verzamelen we hier

Logo 1Limburg

Programma's