Vera Tax in De Stemming: 'Afschuwelijk dat Starbucks geen belasting betaalt'

Vera Tax in De Stemming: 'Afschuwelijk dat Starbucks geen belasting betaalt'

Vera Tax, vijfde op de PvdA-lijst, komt zo goed als zeker in het nieuwe Europees Parlement. Ze verruilt dan het directeurschap van een zorginstelling voor een politieke carrière in Brussel en Straatsburg.

Tax, voormalig raadslid en wethouder in Venlo, was afgelopen zondag samen met CDA’er Jeroen Lenaers te gast in het L1-radioprogramma De Stemming.

Ze vindt dat een einde gemaakt moet worden aan Nederland belastingparadijs. “Dat is afschuwelijk. Starbucks betaalt geen belasting. Geld dat we niet kunnen investeren in zorg en onderwijs. Lidstaten moeten met elkaar afspreken dat multinationals belasting betalen in het land van vestiging”, aldus Tax.

Verder sprak ze over haar Europa-gevoel, populisme, vaderschapsverlof en andere sociale wetgeving.

Op de vraag waar ze zich het meest op verheugd als ze wordt gekozen, antwoordde ze: “Dat ik weer in de politiek mag zijn. Ik heb gezien hoe je politiek van betekenis kunt zijn.”

Luister hier naar het volledige interview dat Fons Geraets met Tax en Lenaers voerde:

|

De Stemming

Iedere zondag live vanuit café Forum, Sint Pieterstraat 4 in Maastricht van 11:00 tot 13:00 uur op L1 Radio. Herhaling maandag 20:00 tot 22:00 uur.

Alle fragmenten en hele uitzendingen van De Stemming zijn te beluisteren op L1.nl/Stemming
De Stemming is er ook als podcast.

Kom langs of luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's