Veolia wil OV-vervoerder blijven in Limburg

Veolia wil OV-vervoerder blijven in Limburg

Veolia wil het openbaar vervoer in Limburg blijven verzorgen.

|

Het bedrijf doet dan ook mee aan de aanbesteding voor de nieuwe openbaarvervoerconcessie. Directeur René de Beer van Veolia Limburg zei dat na afloop van een rondetafelgesprek met het Limburgs Parlement over die nieuwe concessie. Die gaat in december 2016 in.

Niet vanzelfsprekend
Dat Veolia meedingt is niet vanzelfsprekend. Want het Franse moederbedrijf wil sinds een jaar Veolia Transport Nederland verkopen. Maar volgens De Beer gaat het werk gewoon door zolang er geen koper is. Onze medewerkers die betrokken zijn bij de offerte zijn net gekooide tijgers die aan de slag willen, aldus de directeur.

Voorwaarde
T
ijdens het rondetafelgesprek waarschuwde hij ook voor de voorwaarde in de nieuwe concessie. Kern daarvan is dat veel meer wordt uitgegaan van de vraag. Dat wil zeggen dat op drukke trajecten vaker wordt gereden. De verplichting om een lijnbus te laten rijden in elke kern met minstens 400 inwoners vervalt.

Kleine busjes
Maar directeur De Beer van Veolia Limburg vindt dat wel moet worden opgepast dat relatief veel mensen buiten de boot vallen. Wij vervoeren nu 100 duizend mensen per maand met busjes voor maximaal acht personen. Er moet een plan B zijn als het geboden alternatief niet werkt, aldus De Beer.

 

Logo 1Limburg

Programma's