Venray zoekt blazers, trommelaars en dansmarietjes voor De Langste Fanfare

Venray zoekt blazers, trommelaars en dansmarietjes voor De Langste Fanfare

Venray zoekt muzikanten, dansmarietjes, vaandeldragers en andere deelnemers voor 'De Langste Fanfare' op zondag 25 augustus tijdens het cultuurevenement Schijt Aan De Grens.

'De Langste Fanfare wordt geen carnavalsstoet of een wandelende playbackshow', zo waarschuwt de organisatie. 'Er wordt echt, livemuziek gemaakt'. Deelnemers moeten zich voor 1 juni melden. Lees hier de oproep:

Doe mee en vorm de langste fanfare

Blazers, trommelaars, dansmariekes en dirigenten met Schijt aan de Grens.

Is dat niet de ultieme zalige zonde: iets doen wat je stiekem altijd al wilde, maar toch zo anoniem dat niemand het hoeft te zien als jij dat niet wenst? Wat die ultieme zalige zonde is? Meespelen en meelopen in De Langste Fanfare die Venray ooit heeft gezien en nooit meer zal zien.

Wat is het?
Dat is nog eens fijn, het is precies wat titel belooft: De Langste Fanfare. Een stoet van bij voorkeur honderden muzikanten en aanverwante figuren, die samen door de stad trekken en muziek maken. Dus speel je saxofoon, trompet of trombone, sla je thuis regelmatig op de trom of ben je op je werk ook al goed in dirigeren? Meld je aan voor een plekje in dit unieke en eenmalige muziekgezelschap. En zelfs als je van nature een meeloper bent, is dit je kans.

Hoe werkt het?
De Langste Fanfare is een idee van de Vlaamse theatergroep Die Verdammte Spielerei. Hun missie is het om mensen samen te brengen en te verbinden door instrumentale muziek. Klinkt simpel en dat is het ook. Iedereen kan deelnemen, of je nu graag trommelt, blaast of liever triangelt… maar ook als je geen instrument speelt hebben we je nodig als majorette, vaandeldrager of gewoon om mee te marcheren.

Maar pas op hè, de Langste Fanfare is geen carnavalsstoet of een wandelende playbackshow. Er wordt echt, livemuziek gemaakt. Dat gaat als volgt: als je je aanmeldt krijg je voor jouw instrument een eenvoudig stukje muziek. Dat kun je downloaden of via Youtube bekijken. Thuis een paar keer oefenen en voilà, je bent klaar voor de fanfare. Dus als je bij het aanmelden aangeeft dat je een puike partij haarkam speelt, dan krijg je een op je kam toegesneden partituur.

Aanmelden
Al zin in deze muzikale matineewandeling, zondag 25 augustus van 12.00 tot pakweg 13.00 uur? Ga naar https://schijtaandegrens.nl/langste-fanfare/ of meteen naar www.langstefanfare.be. Je kunt je aanmelden tot 1 juni. Twijfel je toch nog? Kijk dan op Youtube de reportage De Langste Fanfare Brugge.

Logo 1Limburg