Venlose documentaire genomineerd voor award

Afbeelding ter illustratie © Bron: L1
De tv-documentaire Missie Tuvalu is genomineerd voor een Lokale Omroep Award in de categorie Televisie.
De documentaire gaat over de missie van Tegelenaar Paul Driessen om Tuvalu lid te maken van wereldvoetbalbond FIFA. Documentairemaker Jeroen van den Kroonenberg uit Venlo, cameraman Stefan Thoolen en geluidsman Dominic Happé volgden Driessen afgelopen jaar op zijn reis naar Tuvalu.

Productie

Missie Tuvalu is een zelfstandige productie waarbij is samengewerkt met L1 en Omroep Venlo. De film is ook verkocht aan FOX Sports en werd geselecteerd voor het Oceania International Film Festival in Fiji.

Kanshebbers

De uitreiking van de Lokale Omroep Awards is op vrijdag 6 juni in Hilversum. Naast de documentaire is ook het tv-programma Passie voor de toren van Omroep Venray genomineerd in de categorie Televisie. In de categorie Nieuws& Actualiteiten maakt RTV Maastricht kans op een prijs met hun programma rond de gemeenteraadsverkiezingen van afgelopen maart.
Eerder werd al duidelijk dat Omroep Reindonk uit Horst aan de Maas is genomineerd voor de titel Lokale Omroep van het jaar 2014. Deze omroep dingt ook nog mee voor de prijzen met het radio-programma De Wekkerradio.