Venlose Dialectband Van Gelder stopt

Venlose Dialectband Van Gelder stopt

Met het uitbrengen van een nieuwe single heeft de Venlose Dialectband Van Gelder meteen meegedeeld dat de groep stopt na 23 februari 2020.

Van Gelder houdt er mee op omdat frontman Ron Dings de energie niet meer kan opbrengen om het podium op te stappen, zo staat in een persbericht. 'De spanning die optreden met zich meebrengt, is voor mij te veel', aldus Dings.

Lees hier het persbericht van Van Gelder:

Letste’

Vorige week heeft de Venlose Dialectband Van Gelder een nieuwe singel uitgebracht getiteld ‘Letste’. Hoewel het lied gaat over de ‘letste’ zijn tijdens een avond stappen, is het ook een van de laatste geluiden die Van Gelder van zich laat horen. Na 11 jaren stopt de Venlose band.

“Na zeven jaren met mij als frontman, kan ik de energie niet meer opbrengen om het podium op te stappen. De spanning die een optreden met zich meebrengt, is voor mij te veel. Het waren mooie jaren met de jongens.” Aldus Ron Dings.

Volgens Tommy Schouren, drummer van Van Gelder, kwam de beslissing onverwacht.“We hadden de opvolger van Nico Pieck (bassist) al klaar staan. Op het moment dat de speellijst voor 2020 bekend werd, brak er iets bij Ron waarna hij de handdoek gooide. Erg jammer om al deze optredens te moeten cancelen. We hebben er uitvoerig over gesproken en respecteren zijn keuze”.

Op de vraag of het op 23 november, tijdens de uitverkochte jubileumshow in Domani, nog wel een feest wordt, kan Mark Verhaegh (gitarist) kort zijn. “23 november staat in het teken van ons 11 jarig bestaan en dit is dus zeker een feest. Ons afscheidsconcert spelen we tijdens ons eigen carnavalsevenement #BinDrB op 23 februari aanstaande”

Luc Faassen (toetsenist) vindt het erg voor de fans. “We hebben in 11 jaar een mooie groep trouwe supporters opgebouwd. Tijdens de optredens zagen we vaak dezelfde gezichten. Ook hebben we veel volgers op sociale media en werden onze liedjes tienduizenden keren gestreamd”.

Van Gelder is 11 jaar geleden door Chris Thenu geformeerd rondom zanger Bart Janssen. Vier jaar later nam Ron de microfoon over van Bart. Van Gelder was een graag geziene band op regionale podia en festivals. Na het uitbrengen van de albums ‘Enigma’ en ‘Onderweag’ lag de focus de laatste jaren op het digitaal uitbrengen van singles en optreden tijdens het carnavalsseizoen. Van Gelder bestaat uit Ron Dings (Zang), Mark Verhaegh (Gitaar), Luc Faassen (Toetsen), Tommy Schouren (Drums) en Nico Pieck (Basgitaar)

Logo 1Limburg