Veel nieuwe Limburgse muziek in het Geluid van Zuid

Veel nieuwe Limburgse muziek in het Geluid van Zuid

Henk Hover presenteerde weer veel nieuwe singles van Limburgse artiesten, maar maakte ook bands bekend die op het bevrijdingsfestival spelen en had het over de nominatie van Gé Reinders voor de Annie MG Schmidt prijs.

Bevrijdingsfestival Limburg maakt eerste headliners bekend

Op 5 mei staan op de markt in Roermond in ieder geval de ambassadeurs voor de vrijheid: My Baby. Daarnaast ook Alain Clark , de Geleense band DeWolff sluit als headliner af in Roermond maar er zijn ook internationale acts, bijvoorbeeld Jack Parow, Zuid-Afrikaanse hiphopper.

Er zijn trouwens meerdere podia, met heel veel aandacht voor de Limburgse muziek. Zo staan de The Hillbilly Moonshiners Bluegrass Band op de SENA-stage.

De presentatie op het hoofdpodium wordt gedaan door de Venlose Ex-Jocusprins en Kinderen voor kinderenpresentator Lex Uiting.


Nieuwe Limburgse singles:

Nieuwe Ton Engels

Er is een nieuwe single uit van Ton Engels ( de vijfde van het album Herfstkampioen)

Het liedje heet : Makt niks oet


Nieuwe projectband van Roger van Zundert

We kennen Roger van Zundert van zijn bands Limbo Project, Woenderbaar, We want maor en Sjeng & The Gang. Uit zijn homestudio komen regelmatig Plat-eweg radiohitjes.

Nu brengt hij onder de naam ‘Glansriek' weer een aantal muzikanten bij elkaar die hun sporen in de Limburgse muziek ruimschoots verdiend hebben.

Oud ‘Sjeng-zanger’ Frits van Pol verzorgt de vocalen. Zwartbroekenaar Fer Hendrix , inmiddels 74 jaar, speelt steelguitar. Het nummer heet 'Neet anges' tekst en muziek zijn van Van Zundert zelf.


Bert van de Bergh

De Venlose zanger Bert van de Bergh heeft een nieuwe song uit. Limburgse zomer (meschien is ut waal). Het lied loopt vast vooruit op de zomer:

En het loopt ook vooruit op de show die Bert op zondag 6 mei geeft in de Frans Boermanszaal in de Venlose Maaspoort onder de titel Songs of Leonard Cohen:


Nieuwe Harold K

Ook de Susterse singer-songwriter Harold K brengt een single uit van zijn meest recente album Mama Courage. ‘Geluif, Haop en Leefde’ is een echte gospeltrack.


Gé Reinders nominatie Annie MG Schmidt prijs

De Roermondse zanger en liedjesschrijver Gé Reinders is genomineerd voor de prestigieuze Annie M.G. Schmidtprijs. Reinders maakte samen met Wiebe Kaspers en Syb van der Ploeg het lied ‘Wat is er mis met luisteren’.

De Annie M.G. Schmidtprijs is de prijs voor het beste oorspronkelijke Nederlandstalige kleinkunstlied van het voorafgaande seizoen.

|
Foto: Bep Stam
Foto: Bep Stam

Naast Reinders zijn ook Wende Snijders, Youp van ’t Hek, Mylou Frencken, Kirsten van Teijn en Stef Bos genomineerd met een lied.

De uiteindelijke winnaar wordt bepaald door een vakjury. De prijs bestaat uit een bronzen borstbeeld van Annie M.G. Schmidt en een bedrag van 3.500 euro. De Annie M.G. Schmidtprijs wordt dit jaar voor de 26e keer uitgereikt.

De bekendmaking van de winnaar(s) van de prijs vindt plaats op zondag 15 april 2018 in Theater Bellevue te Amsterdam.

Geluid van Zuid op L1 Radio

|

L1 Radio

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

L1mburg Centraal: Virtueel fietsen van Limburgs Mooiste

L1mburg Centraal: Virtueel fietsen van Limburgs Mooiste

L1mburg Centraal: Hooikoorts en corona

L1mburg Centraal: Hooikoorts en corona

L1mburg Centraal: Koorzangers in actie

L1mburg Centraal: Koorzangers in actie

L1mburg Centraal: Pastoor Louis Verhaag onder grote belangstelling begraven

L1mburg Centraal: Pastoor Louis Verhaag onder grote belangstelling begraven

L1mburg Centraal: Stage lopen in coronatijd

L1mburg Centraal: Stage lopen in coronatijd

L1mburg Centraal: Selçuk Öztürk stapt op als voorzitter van DENK

L1mburg Centraal: Selçuk Öztürk stapt op als voorzitter van DENK

Logo 1Limburg

Programma's