Veel nieuwe Limburgse muziek in het Geluid van Zuid

Veel nieuwe Limburgse muziek in het Geluid van Zuid

Henk Hover presenteerde weer veel nieuwe singles van Limburgse artiesten, maar maakte ook bands bekend die op het bevrijdingsfestival spelen en had het over de nominatie van Gé Reinders voor de Annie MG Schmidt prijs.

Bevrijdingsfestival Limburg maakt eerste headliners bekend

Op 5 mei staan op de markt in Roermond in ieder geval de ambassadeurs voor de vrijheid: My Baby. Daarnaast ook Alain Clark , de Geleense band DeWolff sluit als headliner af in Roermond maar er zijn ook internationale acts, bijvoorbeeld Jack Parow, Zuid-Afrikaanse hiphopper.

Er zijn trouwens meerdere podia, met heel veel aandacht voor de Limburgse muziek. Zo staan de The Hillbilly Moonshiners Bluegrass Band op de SENA-stage.

De presentatie op het hoofdpodium wordt gedaan door de Venlose Ex-Jocusprins en Kinderen voor kinderenpresentator Lex Uiting.


Nieuwe Limburgse singles:

Nieuwe Ton Engels

Er is een nieuwe single uit van Ton Engels ( de vijfde van het album Herfstkampioen)

Het liedje heet : Makt niks oet


Nieuwe projectband van Roger van Zundert

We kennen Roger van Zundert van zijn bands Limbo Project, Woenderbaar, We want maor en Sjeng & The Gang. Uit zijn homestudio komen regelmatig Plat-eweg radiohitjes.

Nu brengt hij onder de naam ‘Glansriek' weer een aantal muzikanten bij elkaar die hun sporen in de Limburgse muziek ruimschoots verdiend hebben.

Oud ‘Sjeng-zanger’ Frits van Pol verzorgt de vocalen. Zwartbroekenaar Fer Hendrix , inmiddels 74 jaar, speelt steelguitar. Het nummer heet 'Neet anges' tekst en muziek zijn van Van Zundert zelf.


Bert van de Bergh

De Venlose zanger Bert van de Bergh heeft een nieuwe song uit. Limburgse zomer (meschien is ut waal). Het lied loopt vast vooruit op de zomer:

En het loopt ook vooruit op de show die Bert op zondag 6 mei geeft in de Frans Boermanszaal in de Venlose Maaspoort onder de titel Songs of Leonard Cohen:


Nieuwe Harold K

Ook de Susterse singer-songwriter Harold K brengt een single uit van zijn meest recente album Mama Courage. ‘Geluif, Haop en Leefde’ is een echte gospeltrack.


Gé Reinders nominatie Annie MG Schmidt prijs

De Roermondse zanger en liedjesschrijver Gé Reinders is genomineerd voor de prestigieuze Annie M.G. Schmidtprijs. Reinders maakte samen met Wiebe Kaspers en Syb van der Ploeg het lied ‘Wat is er mis met luisteren’.

De Annie M.G. Schmidtprijs is de prijs voor het beste oorspronkelijke Nederlandstalige kleinkunstlied van het voorafgaande seizoen.

Foto: Bep Stam
Foto: Bep Stam

Naast Reinders zijn ook Wende Snijders, Youp van ’t Hek, Mylou Frencken, Kirsten van Teijn en Stef Bos genomineerd met een lied.

De uiteindelijke winnaar wordt bepaald door een vakjury. De prijs bestaat uit een bronzen borstbeeld van Annie M.G. Schmidt en een bedrag van 3.500 euro. De Annie M.G. Schmidtprijs wordt dit jaar voor de 26e keer uitgereikt.

De bekendmaking van de winnaar(s) van de prijs vindt plaats op zondag 15 april 2018 in Theater Bellevue te Amsterdam.

Geluid van Zuid op L1 Radio

L1 Radio

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3.

L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's

Natuurlijk Limburg

Met Edmond Staal van Het Limburgs Landschap maakt programmamaker Maurice Nijsten wandelingen door een Limburgs natuurgebied.

Postbus 31

Postbus 31 is het best beluisterde programma van L1 Radio, zondag van 09:00 tot 11:00 uur. Via presentator Pieter Kiewied feliciteren Limburgers Limburgers. En Tips voor de zondag.

Klassieke Avond van L1

De Klassieke Avond is iedere zondag op L1 Radio te beluisteren, van 18:00 tot 21:00 uur. De avond begint met een goed gesprek met een muzikale gast, gevolgd door L1-concertopnames.

L1mbo Top 10

L1mbo Top 10, elke maand de tien beste Limburgstalige liedjes, plus een opvallende nummer 11

Het Geluid van Zuid

Het laatste Limburgse muzieknieuws krijg je van Henk Hover.

Wunderbar

Voor de vele liefhebbers in Limburg: Duitse schlagers, blaaskapellen en volkstümliche muziek in Wunderbar, iedere zaterdag van 16:00 tot 19:00 uur op L1 Radio. Presentatie: Rick Cremers.

Limburg Doc

Limburg Doc is dé plek op L1 voor tv-documentaires over onderwerpen uit eigen regio. Tevens een platfom voor jonge makers. Op zaterdag om 18:00 uur en zondag 11:00, 13:00 en 15:00 uur.

Limburg van Boven

We vliegen met een helikopter boven onze prachtige provincie. Zo heb je Limburg nog nooit gezien!

Tijd voor Toen

Tijd voor Toen, met bijzondere beelden van Limburg uit lang vervlogen tijden. Sinds 1997 zijn meer dan 150 afleveringen uitgezonden, door Omroep Limburg TV en later L1. De serie liep tot 2008.

Limburgs Land

Ger Houben is een vaste waarde op L1 Radio met Limburgs Land, iedere zaterdagochtend van 08:00 tot 10:00 uur. Over natuur en milieu in onze provincie en natuurlijk nuttige tuintips.

L1SPRT

L1SPRT maakt dagelijks een rubriek aan het einde van het nieuwsprogramma op tv. Op zaterdag met samenvattingen Jupiler League. Op zondag om 17:40 uur is er een lang sportprogramma.

Blaaskracht

TV-programma Blaaskracht gaat over harmonieën en fanfares. Ieder laatste weekeinde van de maand worden verhalen verteld over het muziekleven. Met ook concert-opnames.

LEF!

LEF! is hét podium voor jong talent uit de wereld van harmonie en fanfare. Een samenwerking van L1 en LBM. Presentatie: Sef Thissen

De Stemming

Interview- en discussieprogramma van L1 Radio met politiek, cultuur, economie, wetenschap en media. Verder debat, een column en altijd live-muziek. Iedere zondag van 11:00 tot 13:00 uur..

L1 Cultuurcafé

Iedere zaterdag op L1 Radio (10:00-13:00 uur) een programma vol kunstzinnige en minder zinnige cultuur. Met o.a. wekelijkse rubrieken De Vereniging en Emil en de Muziek.

Klassieke Gast

Elke zondagavond een goed gesprek met een gast uit de Limburgse klassieke muziekwereld

Óngerwaeg

Óngerwaeg zoekt naar bijzondere verhalen van gewone mensen. Presentator Bas van der Zwaan en 'zijn mannen' reizen door de hele provincie. Dagelijks op L1 TV: 17:00, 19:00, 22:00 uur.

AvondGasten

AvondGasten, met sprankelende gasten. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. Op werkdagen om 17:55, 20:55 en 22:55 uur op L1 TV.

Muziekfabriek

Optreden in de Muziekfabriek op L1 TV staat bij veel Limburgse bands hoog op het verlanglijstje. Roemruchte namen kwamen er al voorbij: Rowwen Hèze, Volumia!, De Heideroosje en Neet oèt Lottum.

Limbourgeois

Limbourgeois is een tv-programma over het goede leven in Limburg (zondag 18:05 uur). Jo Cortenraedt bezoekt culinaire hotspots, recepties, openingen en exposities.

L1NWS

De eerste tv-uitzending van L1NWS is om 17:30 uur, zeven dagen per week. Op ieder half uur wordt deze uitzending herhaald en bij grote actualiteiten is er een 'verse' nieuwsuitzending.

Nieuw uit Limburg

Nieuw uit Limburg: Extra de aandacht voor kwaliteitsmuziek uit onze eigen provincie. Die plaat hoor je dan een week lang heel vaak op L1 Radio!

Plat-eweg

Plat-eweg is het dialect-muziekprogramma van Limburg, samengesteld en gepresenteerd door Henk Hover. Iedere zaterdagmiddag om 13:00 en doordeweeks om 19:00 uur. Met maandelijks de L1 Limbo Top 10.