Veel meldingen bij Centrum voor Slachtoffers Seksueel Geweld

Veel meldingen bij Centrum voor Slachtoffers Seksueel Geweld

Vijftig slachtoffers van seksueel geweld hebben zich de afgelopen vier maanden gemeld bij een speciaal daarvoor opgericht centrum in Maastricht.

|

Een kwart daarvan kwam er via de politie terecht. De rest heeft zich rechtstreeks gemeld bij het Centrum voor Seksueel Geweld Limburg.

Het centrum bestaat pas sinds oktober vorig jaar. Het denkt jaarlijks zo'n 100 slachtoffers van seksueel geweld in Limburg te kunnen helpen. Dat zich in de eerste vier maanden van zijn bestaan al 50 slachtoffers gemeld hebben, noemt het centrum boven verwachting. Vooral ook omdat de naamsbekendheid nog niet zo groot is. Binnenkort start wel een landelijke campagne.

In het Centrum voor Seksueel Geweld Limburg werken instanties als GGD, politie en justitie samen om de slachtoffers beter op te vangen.

Het Maastrichtse initiatief wordt uitgebreid naar heel Nederland. In Utrecht en Nijmegen zijn inmiddels ook al vestigingen geopend. Leiden en Leeuwarden krijgen er binnenkort ook een.

Logo 1Limburg

Sittard heeft het op een na beste café van Nederland

Sittard heeft het op een na beste café van Nederland

Het Sittardse café Tapperie de Gats is uitgeroepen tot het op een na beste café van Nederland. In de Café Top 100-verkiezing van Misset Horeca moest de Sittardse bierproeverij alleen het Rotterdamse café Sijf voor zich dulden.

Programma's