Vastelaovespeste Sittard gaat door: 2 liedjesverkiezingen op één avond

Vastelaovespeste Sittard gaat door: 2 liedjesverkiezingen op één avond

Het onderlinge 'vastelaovespeste' in Sittard is nog niet van de baan.

Een organisatie die zich 'De Sjael Mösj' noemt, gaat vanavond in een café een liedjesfestijn houden exact op het moment dat Stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd even verderop op de schootsvelden in een circustent haar jaarlijkse verkiezing van de Marotteschlager organiseert. De Sjael Mösj roept Sittardse vastelaovesvierders op om naar Tapperie De Gats op de Markt te komen om vanaf 20:11uur de Zittesje Vastelaoves Top111 Allertieje uit te roepen. Er zijn live optredens en het publiek kan stemmen uitbrengen op de vele Sittardse vastelaovesliedjes die de stad, vooral dankzij De Marotte, rijk is.

Het concurrerend initiatief zal de toch al verziekte sfeer binnen het Sittardse vastelaoveswereldje er niet beter op maken.

Het Zittesj Vastelaovesleidjes Konkoer van stadscarnavalsvereniging De Marotte vanavond maakt al enkele jaren onderdeel uit van het Sint Rosa Festival. Locatie is spiegeltent ‘Crystal Palace’ op de Schootsvelden aan de rand van de historische binnenstad van Sittard. De deuren gaan open om 19.30 uur en de verkiezing zelf begint om 20.33 uur. Bij de ingang kan iedereen een tekstboekje met stemformulier en pen kopen voor € 3,50 per bezoeker.

Uit de lijst met de elf ingezonden liedjes voor het Zittesj Vastelaovesleidjes Konkoer van de Marotte blijkt overigens dat veel traditionele tekstschrijvers en componisten uit de afgelopen jaren nu niet meedoen aan het konkoer van De Marotte. Opvallende namen die ontbreken zijn Thei Wessels (winnaar 2018, 2014 en 2010), Guus Steinen (winnaar 2015), Sjohn Smeets & Gian Prince (winnaars 2016, 2012 en 2011) en Ed Geilen & Petro Willems (winnaars 2017).

Foto: Winnaars van 2018, foto Jean Stoffels, Sittard


Logo 1Limburg